Newsflash
Internaționale

Noul coronavirus, declarat urgenţă mondială

de Dr. Alina SIMACHE - feb. 7 2020
Noul coronavirus, declarat urgenţă mondială

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat recent că epidemia cauzată de noul coronavirus din China reprezintă o urgenţă pentru sănătatea publică la nivel mondial.

corona virusDecizia a fost luată în urma întâlnirii unei comisii de experți, condusă de Didier Houssin din Franța. În ultimele săptămâni, experții luaseră decizia să amâne declararea stării de urgență pentru a putea analiza corect situația reală, așteptând confirmarea transmiterii virusului de la o persoană la alta.

În urma acestei declarații, OMS a transmis recomandări specifice pentru toate țările, cu scopul de a preveni răspândirea infecției virale la nivel internațional.

„Vreau să fiu cât se poate de clar, această declarație nu reprezintă un vot pentru lipsa de încredere în China. (...) Grija noastră cea mai mare este legată de potențialul virusului de a se răspândi în țările cu sisteme de sănătate mai slabeˮ, a declarat dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS, în cadrul unei conferințe de presă organizată la Geneva.

Cunoscut oficial sub numele „2019-nCovˮ, noul coronavirus a fost identificat pentru prima dată la finalul lunii decembrie, în orașul Wuhan din China, autoritățile locale sugerând inițial o posibilă epidemie SARS (Severe Acute Respiratory Syndrome), MERS (Middle East Respiratory Syndrome) sau de gripă aviară.

Ulterior, autoritățile chineze au anunțat rezultatele testelor de laborator realizate de o echipă de experți, confirmând existența unui nou tip de coronavirus drept agentul patogen care a cauzat afecțiunea respiratorie misterioasă.

Până la închiderea ediției, noul coronavirus a ucis în China peste 490 de persoane, fiind înregistrate 24.329 de cazuri de infecție virală, iar alte 201 de cazuri au fost raportate la nivel internațional, potrivit datelor furnizate recent de National Health Commission.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe