Newsflash
Internaționale

Nuditatea, simbol al vulnerabilităţii

de Dr. Alina SIMACHE - mai 8 2020
Nuditatea, simbol al vulnerabilităţii

Dorind să atragă atenţia asupra deficitului acut de echipament de protecţie personală, mai mulţi medici din Germania au publicat fotografii personale nud, ca simbol al expunerii substanţiale a personalului medical în lupta cu noul coronavirus.

Medici Germania nud

Medicii din Germania au recurs la o modalitate inedită de protest, publicând fotografii personale nud, ca simbol al expunerii substanţiale a personalului medical în lupta cu noul coronavirus.

Site-ul „Blanke Bedenken” a dezvăluit recent o serie de fotografii controversate, ilustrând medici de familie care au renunţat la haine, într-un gest disperat de a semnala deficitul de echipamente medicale care ameninţă desfășurarea activităţii personalului medical în condiţii optime, informează CNN.

„Suntem medicii voștri de familie. Pentru a vă putea trata în siguranţă, avem nevoie de echipamente de protecţie. Atunci când rămânem și fără puţinul disponibil, arătăm așa (referindu-se la fotografiile nud)”, au declarat organizatorii iniţiativei neconvenţionale pe site-ul respectiv.

Protestatarii susţin că asigurarea îngrijirilor medicale în ambulatoriu și în cabinetele de medicină de familie este vitală, medicii generaliști încadrându-se de asemenea în prima linie de luptă împotriva COVID-19, alături de personalul medical din spitale, conform Reuters.

Cadrele medicale din Germania menţionează că decizia lor a fost inspirată de Alain Coloumbié, un medic din Franţa care a publicat, de asemenea, fotografii nud proprii, ca semn de protest, în condiţiile deficitului de echipament deprotecţie personală.

Ca măsuri de combatere a deficitului, autorităţile guvernamentale germane au anunţat că vor sprijini producătorii locali de echipamente de protecţie personală, dar și importul de echipamente esenţiale.

Drept urmare, recent, zece milioane de măști medicale au fost importate din China, iar Ministerul Finanţelor a declarat că au fost distribuite adiţional opt miliarde de euro pentru sprijinul medicilor și  spitalelor în controlul răspândirii noului coronavirus.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe