Newsflash
Internaționale

Numărul cazurilor de COVID a crescut cu aproape 18% la nivel global

de Dorina Novac - iul. 1 2022
Numărul cazurilor de COVID a crescut cu aproape 18% la nivel global

Deşi vaccinările împotriva noului coronavirus au redus semnificativ numărul spitalizărilor şi pe cel al deceselor, cazurile de COVID sunt din nou în creştere la nivel global.

Peste 4,1 milioane de cazuri au fost raportate global săptămâna trecută, în creştere cu 18%, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), scrie Agerpres.

cazuri de COVID

„Pandemia se transformă, dar nu s-a încheiat”, a declarat miercuri directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, cu prilejul unei conferinţe de presă.

Citește și: Ați avut COVID-19 de mai multe ori? Aveți un risc mai mare de long COVID

Temerea lui este că anumite state au devenit permisive cu procedura de depistare a cazurilor şi a transmiterii virale, cu toate că grupurile cele mai vulnerabile, în special vârstnicii şi angajaţii sanitari, au rămas nevaccinaţi.

Potrivit oficialilor OMS, peste 5,2 miliarde de persoane au fost vaccinat anti-COVID la nivel global, dar în ţările sărace rata de imunizare este de doar circa 13%.

„Dacă ţările bogate vaccinează copiii încă de la vârsta de şase luni şi plănuiesc să organizeze viitoare campanii de vaccinare, este de neînţeles sugestia potrivit căreia state cu venituri mici nu ar trebui să-şi vaccineze populaţiile şi să ofere doze de rapel celor mai vulnerabili”, a declarat miercuri directorul OMS.

Oficialii din domeniul sanitar îndeamnă în continuare cetăţenii să poarte măşti sanitare atunci când se află în spaţii închise, să-şi facă teste frecvent, în special după o călătorie sau după ce se află în mijlocul unor adunări ample de persoane şi să rămână la domiciliu dacă se simt bolnavi. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe