Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Numărul global de decese cauzate de COVID este în creștere

Viața Medicală
Florentina Ionescu miercuri, 24 martie 2021, ora 11:34

Un expert din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății a declarat pe 22 martie că numărul global de decese cauzate de COVID-19 este din nou în creștere, „un semn îngrijorător” după aproape șase săptămâni de scădere.

Maria Van Kerkhove, technical lead în domeniul COVID-19, a declarat că această creștere a numărului de decese urmează după cinci săptămâni consecutive în care numărul de cazuri confirmate a crescut la nivel mondial. 

statistici numar decese covid-19

Ea a mai declarat că numărul de cazuri raportate a crescut în patru din cele șase regiuni ale OMS, deși au existat fluctuații în fiecare regiune, scrie medicalxpress.com.

„În ultima săptămână, cazurile au crescut cu până la 8%. În Europa, asta înseamnă 12% - iar acest procentaj este influențat de mai multe țări”, a declarat Maria Van Kerkhove.

Totodată, ea a spus că această creștere se datorează, în parte, răspândirii unei variante de coronavirus care a apărut inițial în Marea Britanie și care circulă acum în multe alte țări, inclusiv în Europa de Est.

„Vreau să menționez că au trecut aproape șase săptămâni în care am observat scăderi ale numărului de decese. Iar în ultima săptămână, am început să vedem o ușoară creștere a numărului de decese în lume, iar acest lucru era de așteptat dacă vedem deja creșteri ale numărului de cazuri. Dar în același timp, acesta este și un semn de îngrijorare”, a adăugat Maria Van Kerkhove.

Sursa foto: www.rawpixel.com

Etichete: OMS Organizatia Mondiala a Sanatatii decese covid-19 decese cauzate de COVID-19 decese COVID decese coronavirus

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC