Newsflash
Internaționale

Numărul vaccinurilor împotriva COVID-19 a depășit numărul cazurilor confirmate

de Florentina Ionescu - feb. 4 2021
Numărul vaccinurilor împotriva COVID-19 a depășit numărul cazurilor confirmate

Omenirea a atins o piatră de hotar importantă în lupta împotriva pandemiei, întrucât recent numărul persoanelor vaccinate împotriva COVID-19 a depășit numărul de cazuri confirmate, scrie Financial Times.

Platforma online de monitorizare a vaccinărilor de la Financial Times arată o creștere rapidă în ce privește administrarea dozelor de vaccin în întreaga lume.

vaccinare rata financial times

Potrivit sursei citate, numărul de vaccinări împotriva COVID-19 la nivel global a depășit numărul total de cazuri confirmate, acesta fiind un moment de referință care subliniază progresul făcut în lupta dusă împotriva pandemiei, în ciuda îngrijorărilor în legătură cu noile variante de coronavirus apărute în mai multe zone din lume.

În plus, tracker-ul pentru vaccinul COVID-19 de la Financial Times arată că numărul total de doze administrate a urcat la 105 milioane la finalul zilei de miercuri, pe când numărul de cazuri confirmate în lume a fost de 103,5 milioane.

Pe măsură ce rata de vaccinare a accelerat rapid în ultimele zile, creșterea numărului de cazuri de COVID-19 este pe o pantă de încetinire, deși acest lucru se explică, potrivit sursei citate, măsurilor impuse și nu vaccinurilor, deoarece vaccinarea încă nu a afectat transmiterea bolii în majoritatea țărilor.

Un alt punct asupra căruia atrage atenția publicația este faptul că cifrele sunt incomplete, din cauza raportării fragmentate a datelor, și că numărul real de infectări cu coronavirusul SARS-CoV-2 este cel mai probabil de mult mai mare decât numărul total verificat prin testele de diagnostic.

„Faptul că avem atât de multe vaccinări reprezintă o veste bună uriașă, care ne-a fost livrată în bucăți mici. Acest moment reunește informațiile în același loc, arătând cât de repede ne-am mișcat și cât de departe am ajuns”, a declarat Michael Head, cercetător fellow pe domeniul sănătății globale, la Universitatea Southampton.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe