Newsflash
Internaționale

O nouă variantă a virusului SARS-CoV-2, depistată în Japonia

de Dorina Novac - ian. 11 2021
O nouă variantă a virusului SARS-CoV-2, depistată în Japonia

Specialiștii de la Institutul Național de Boli Infecțioase din Japonia au declarat că au identificat o nouă mutație a coronavirusului, diferită de cele care s-au răspândit din Marea Britanie și Africa de Sud.

Potrivit RiaNovosti, noua variantă a coronavirusului a fost descoperită pe 6 ianuarie, la patru persoane care au sosit pe 2 ianuarie din Brazilia.

coronavirus japonia
Sursă imagine: Pixabay

Takaji Wakita, directorul Institutului Naţional de Boli Infecţioase, a precizat că varianta este diferită de cele care s-au răspândit din Marea Britanie şi Africa de Sud, însă prezintă unele asemănări cu acestea.

„În prezent există puține informații despre compoziția sa genetică. Este dificil de evaluat imediat cât de contagioasă este tulpina sau eficacitatea vaccinurilor împotriva acesteia”, se arată într-un comunicat al Institutului.

Citește și: Varianta sud-africană a coronavirusului. Ce se știe până acum

Sursa citată a menționat că este vorba despre un bărbat în vârstă de 40 de ani, care a fost internat din cauza dificultăților de respirație, o femeie de 30 de ani care a acuzat dureri în gât și dureri de cap, și despre un adolescent care a prezentat frebră. A patra persoană, o adolescentă, este asimptomatică.

La mijlocul lunii decembrie, în Marea Britanie a fost descoperită o nouă variantă a coronavirusului. Oamenii de știință din grupul consultativ pentru amenințarea virusului respirator nou și emergent (NERVTAG) au precizat că această variantă de virus se răspândește mai repede decât varianta existentă. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe