Newsflash
Internaționale

O țară din UE va ridica toate restricţiile anti-COVID în februarie

de Dorina Novac - feb. 1 2022
O țară din UE va ridica toate restricţiile anti-COVID în februarie

Toate restricţiile legate de coronavirus urmează să fie ridicate în Finlanda în februarie, momentul exact urmând a fi stabilit în această săptămână, a anunţat luni prim-ministrul Sanna Marin.

Sanna Marin a precizat că guvernul ei condus de social-democraţi se va reuni miercuri pentru a elabora un plan de anulare a regulilor, potrivit televiziunii naţionale YLE, scrie Agerpres.

restrictii coronavirus

Unele măsuri urmează deja să fie relaxate. De exemplu, începând de marţi, restaurantele îşi vor putea prelungi programul până la ora 21:00 şi servi alcool până la 20:00.

Controalele la frontieră cu alte ţări din UE şi Schengen vor fi de asemenea ridicate de marţi. Acestea au fost introduse în decembrie pentru a încetini răspândirea variantei foarte contagioase Omicron.

Guvernul a declarat că vaccinurile şi-au dovedit eficacitatea prevenind spitalizările în masă pe măsură ce varianta Omicron s-a răspândit în Finlanda, ceea ce înseamnă că ţara este într-o poziţie bună pentru a ridica în sfârşit toate restricţiile.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe