Newsflash
Internaționale

O țintă la nivel național și mondial: calitatea serviciilor de sănătate

de Prof. dr. Mircea Ioan POPA - iul. 18 2022
O țintă la nivel național și mondial: calitatea serviciilor de sănătate

Uneori, traducerea unor termeni din limbajul anglo-saxon conduce la expresii destul de nepotrivite.

Subiectul este: lansarea de către Organizația Mondială a Sănătății a unui set de „instrumente” (tools) utile în evaluarea și îmbunătățirea calității serviciilor de sănătate (WHO Quality Toolkit). (1) 

OMS stire discutii 

Anunțul postat pe site-ul OMS menționează că acest set cumulează mai multe informații realizate și verificate prin mai multe programe, este disponibil online și poate fi de folos în acțiunile de îmbunătățire a calității serviciilor de sănătate de la nivel național și județean, până la nivel de comunitate. Setul de instrumente însoțește un ghid de planificare. 

Citiți și: Thiomargarita magnifica, cea mai mare bacterie cunoscută 

Ghidul de planificare permite evaluarea și luarea de măsuri în cadrul sistemului de sănătate pentru îmbunătățirea calitatății serviciilor de sănătate, în timp ce setul de instrumente privind calitatea oferă instrumente practice utile în aplicarea unor acțiuni.

Rudi Eggers (director în cadrul OMS) coordonează un webinar cu durata de o oră și 3 minute, întrunire în care se discută și explică mai în detaliu instrumentele menționate. Cei interesați pot urmări aceste discuții. (vedeți linkul de la punctul 2)

OMS menționează că informațiile și documentele vor fi actualizate, periodic și ar dori ca persoanele care vor studia aceste informații să transmită feedback, pentru a transmite sugestii utile în îmbunătățirea acestei resurse. 

Bibliografie: 

1. https://www.who.int/news/item/20-06-2022-just-released--who-quality-toolkit

2. https://who.zoom.us/rec/play/fv1eV3J_dN_dixyiVssxMlNqLlThOSu4yh1yB39lC1oDhtVP1mAi8HU4cnREnBaEPW2Auvp6mqETObwD.Y7BQ8RsQ-outSr9-?

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe