Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

O universitate din SUA a obținut în instanță dreptul de a-și vaccina studenții

Viața Medicală
L. Budin marţi, 20 iulie 2021, ora 13:47

Un judecător federal a validat decizia Universității din Indiana de a impune vaccinul anti-COVID-19 studenţilor şi personalului. Decizia poate fi contestată, inclusiv la Curtea Supremă.

Sesizat în regim de urgenţă de opt studenţi, un magistrat al tribunalui din South Bend, Indiana, a refuzat să suspende noile reguli sanitare impuse de Universitatea din Indiana, relatează AFP, preluată de Agerpres.

decizie-tribunal

Regulile, impuse în vederea reluării cursurilor, prevăd vaccinarea obligatorie pentru cei 90.000 de studenţi şi 40.000 de angajaţi, dar au în vedere și scutiri din motive religioase sau medicale.

Constituţia le permite studenţilor „să refuze tratamente medicale pe principiul dreptului de a dispune de propriul corp”, și-a justificat decizia judecătorul Damon Leichty. Dar, de asemenea, permite „impunerea unui proces rezonabil de vaccinare, în interesul legitim al sănătăţii publice”, a adăugat el. „Aşa a făcut universitatea”, a conchis judecătorul.

Dintre cei opt reclamanţi, şase au deja o scutire din motive religioase, dar nu doresc să poarte mască sau să respecte distanţarea fizică, a indicat judecătorul.

Campania de vaccinare din Statele Unite, care a înregistrat progrese mari împotriva pandemiei, a încetinit în ultimele săptămâni.Aproximativ 68% din adulţi au primit cel puţin o primă doză de vaccin, dar există mari disparităţi la nivel național.

Etichete: decizie instanta vaccinare obligatorie universitate sua

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.