Newsflash
Internaționale

Ochiul leneș și terapia digitală

de Dr. Diana Andronache - oct. 29 2021
Ochiul leneș și terapia digitală

Ambliopia, cunoscută sub numele de „ochi leneș”, reprezintă una dintre cele mai frecvente probleme întâlnite în practica clinică a medicului oftalmolog pediatru.

Ambliopia este caracterizată prin scăderea acuităţii vizuale, unilateral sau bilateral, secundară stimulării vizuale deficitare. Tratamentul tipic constă în purtarea unui plasture care acoperă ochiul mai puternic,
forţând astfel creierul să folosească și să dezvolte o mai bună vedere la nivelul „ochiului leneș”.

O echipă de cercetători propune însă o terapie alternativă, inovatoare, numită Luminopia One, care utilizează realitatea virtuală (VR) pentru a îmbunătăţi acuitatea vizuală a copiilor cu această afecţiune. Practic, copiii cu vârsta cuprinsă între 4 și 7 ani poartă o cască VR și urmăresc emisiuni TV și filme „modificate terapeutic”.

Algoritmii care stau la baza acestui concept antrenează creierul să preia stimuli de la ambii ochi. FDA (Food and Drug Administration) a aprobat utilizarea acestui instrument digital, pe baza rezultatelor favorabile obţinute în studii clinice.

Citiți și: Diagnosticul cancerului pancreatic cu ajutorul nematodelor


Notă autor:

https://www.mobihealthnews.com/news/luminopia-scores-fda-de-novo-vr-treatment-lazy-eye

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe