Newsflash
Internaționale

Oficialii OMS: „Europa este epicentrul pandemiei, în ciuda vaccinurilor”

de Florentina Ionescu - nov. 5 2021
Oficialii OMS: „Europa este epicentrul pandemiei, în ciuda vaccinurilor”

Mai mulți experți din Organizația Mondială a Sănătății au declarat joi că Europa a înregistrat o creștere cu peste 50% în privința cazurilor noi de COVID-19 în ultima lună

Această situație transformă continentul european epicentrul pandemiei, în ciuda aprovizionării cu vaccinuri.

După cum scrie The Associated Press, dr. Michael Ryan, director executiv al Programului Organizației Mondiale a Sănătății pentru Urgențe Sanitare, a declarat în cadrul unui briefing de presă, ieri, că:

„Există multe vaccinuri disponibile, dar distribuirea vaccinurilor nu a fost făcută în mod egal”. 

vaccinare-oms

El a făcut un apel către autoritățile statelor din Europa să reducă acest decajal în privința vaccinărilor împotriva COVID-19. Cu toate acestea, directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că țările care au imunizat peste 40% din populațiile lor ar trebui să se oprească din proces și, în schimb, ar trebui să înceapă să doneze dozele de vaccin COVID țărilor în curs de dezvoltare care au nevoie să le ofere cetățenilor lor prima doză de vaccin.

„Nu ar trebui să mai fie administrate doze booster, cu excepția persoanelor imunocompromise”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Tot săptămâna aceasta, directorul OMS pe regiunea Europei ce include 53 de țări, dr. Hans Kluge, a declarat că această creștere a numărului de cazuri noi de COVID-19 reprezintă un motiv mare de îngrijorare.

„Europa este chiar în epicentrul pandemiei, acolo unde ne aflam în urmă cu un an”, a declarat dr. Hans Kluge de la birourile OMS din Copenhaga. 

El a avertizat că rata de spitalizare de pe urma infecției cu coronavirus s-a dublat în ultima săptămână și a făcut predicții cu privire la traiectoria ratelor de spitalizare. În opinia sa, regiunea ce include țările europene ar putea să se confrunte cu alte 500.000 de decese de pe urma pandemiei până în luna februarie.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe