Newsflash
Internaționale

Omicron crește rata reinfectărilor

de Dr. Roxana Dumitriu-Stan - dec. 10 2021
Omicron crește rata reinfectărilor

Cercetătorii sud-africani au anunţat săptămâna trecută că au găsit dovezi că persoanele care au avut COVID-19 sunt mai susceptibile de a se infecta cu varianta Omicron decât cu variantele Beta sau Delta.

omicron

        Aceștia au analizat 2,7 milioane de persoane, luate în evidenţă de la începutul pandemiei, dintre care 35.670 au avut cel puţin două infectări suspectate, 332 – trei infectări suspectate, iar un individ a avut patru infectări suspectate. Dintre cei care au avut mai mult de o reinfectare, 47 au fost identificaţi cu ce-a de-a treia infectare în noiembrie a.c., ceea ce sugerează o asociere cu răspândirea variantei Omicron.

        Oficialii au declarat că la momentul actual, Omicron este cu siguranţă varianta dominantă în Africa de Sud, având în vedere prezenţa sa în 74% dintre probele care au fost secvenţiate genetic în noiembrie. În privinţa reinfectărilor, oficialii au declarat că aproximativ la jumătatea lunii decembrie vom ști dacă Omicron este principala variantă responsabilă de reinfectări în Africa de Sud. O prioritate în prezent este de a evalua capacitatea noii variante de a eluda imunitatea obţinută prin infectare și prin vaccinare, dar și gradul de transmisibilitate comparativ cu celelalte variante și impactul pe activitatea bolii. Alţi experţi explică faptul că răspunsul imun obţinut prin vaccinare este mult mai puternic comparativ cu cel dobândit prin trecerea prin boală, iar în acest sens, doza booster ar fi o unealtă extrem de utilă. Mesajul autorităţilor pentru populaţie, în acest moment, este să se vaccineze conform schemei recomandate.

 


Notă autor:

https://edition.cnn.com/2021/12/03/health/omicron-south-africa-reinfection-study/index.html

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe