Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

OMS: 19 candidați pentru vaccinul COVID-19, în evaluare clinică

Viața Medicală
Florentina Ionescu marţi, 7 iulie 2020, ora 12:27

Un document publicat luni, 6 iulie, pe site-ul Organizației Mondiale a Sănătății, arată că până la această dată în evaluare clinică se află 19 candidați pentru vaccinul împotriva COVID-19.

Potrivit acestui document, în evaluare preclinică se aflau la 6 iulie în total 130 de candidați pentru vaccinul împotriva COVID-19.

vaccin covid evaluare clinica OMS

OMS amintește în documentul publicat și care sunt platformele folosite de marile companii din industria farmaceutică pentru a dezvolta un vaccin care să lupte împotriva virusului SARS-CoV-2.

V-ar putea interesa și: Marile companii continuă cursa în căutarea vaccinului COVID-19

Unele platforme folosesc un vector viral, unele folosesc virusul inactivat, altele utilizează ARN ori ADN, pe când alte platforme folosesc anumite proteine. Pe lista de pe site-ul OMS sunt enumerate și companiile farmaceutice care s-au înscris în lupta pentru vaccinul pentru virusul SARS-CoV-2.

vaccin covid evaluare clinica OMS2

Printre aceste companii se află: Universitatea din Oxford/AstraZeneca; Sinovac; Moderna/NIAID; Novavax; BioNTech/Fosun Pharma/Pfizer; Clover Biopharmaceuticals Inc./GSK/Dynavax, precum și alte institute de cercetare din UK și din China. Documentul poate fi accesat aici.

Sursa foto: www.rawpixel.com

Etichete: vaccin anti-COVID-19 vaccin covid-19 vaccin coronavirus SARSC-CoV-2 infecția cu SARS-CoV-2 SARS-CoV- 2 pacienți cu SARS-CoV-2 infectii cu SARS-CoV-2

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.