Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

OMS a autorizat utilizarea de urgență a vaccinului Covaxin al unui producător indian

Viața Medicală
Florentina Ionescu joi, 4 noiembrie 2021, ora 09:56

Organizația Mondială a Sănătății a aprobat pentru utilizare de urgenţă vaccinul Covaxin al unui producător din India.

Reprezentanții OMS au declarat miercuri că au aprobat vaccinul împotriva COVID-19 al producătorului indian, Bharat Biotech, pentru utilizare de urgenţă. Astfel se pun bazele unui drum lung și anevoios ca acest vaccin să fie acceptat ca fiind un vaccin valid în multe țări cu venituri mici. 

grup experti oms

Într-un anunț postat pe Twitter, reprezentanții OMS din grupul de experți „Technical Advisory Group” au spus că au determinat faptul că vaccinul Covaxin întrunește standardele OMS pentru protecție împotriva COVID-19 și, totodată, experții au mai spus că beneficiile acestui vaccin depășesc cu mult riscurile și că, astfel, vaccinul poate fi folosit, scrie The Guardian.

Grupul de experți din cadrul OMS trebuia să ia o decizie referitoare la vaccinul Covaxin săptămâna trecută, dar aceștia au cerut clarificări și date suplimentare de la Bharat Biotech înainte de a conduce o evaluare finală a raportului dintre riscuri și beneficii pentru utilizarea la nivel global a acestui vaccin.

Etichete: experti oms grup stiintific oms OMS Organizatia Mondiala a Sanatatii Covaxin autorizare de urgenta vaccin covid-19 Bharat Biotech

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.