Newsflash
Internaționale

OMS accelerează cercetările referitoare la noul coronavirus

de Florentina Ionescu - feb. 7 2020
OMS accelerează cercetările referitoare la noul coronavirus

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) convoacă un forum la nivel global în ceea ce privește cercetarea și inovația, pentru a-i mobiliza pe experți să ia atitudine față de noul coronavirus 2019-nCoV.

Potrivit directorului general al OMS, dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, folosirea științei este esențială pentru a ține sub control această epidemie. Există întrebări la care oamenii de știință trebuie să găsească un răspuns, spune el, și instrumente care trebuie dezvoltate cât mai rapid. 

cercetare coronavirus

Forumul, care va avea loc în perioada 11-12 februarie la Geneva, este orgaizat în colaborare cu Global Research Collaboration for Infectious Disease Preparedness. Evenimentul acesta va reuni oameni de știință de top, precum și agenții din domeniul sănătății publice, ministerele sănătății și alte instituții care urmăresc dezvoltarea vaccinurilor, a unor metode terapeutice și a unor instrumente de diagnostic și a altor inovații în privința noului coronavirus.

Reprezentanții OMS se așteaptă ca întâlnirea experților și oficialilor să producă o agendă globală de cercetare pentru noul coronavirus, să seteze prioritățile și regulamentele care pot ghida ulterior experții în alegerea proiectelor viitoare.

„Înțelegerea bolii, rezervoarelor sale, modului de transmitere și a severității clinice și apoi dezvoltarea unor contra-măsuri eficiente este esențială pentru controlul epidemiei, pentru a reduce numărul de decese și pentru a micșora impactul economic”, a declarat dr. Soumya Swaminathan, chief scientist din cadrul OMS.

Mai jos sunt cele mai recente cifre referitoare la cazurile raportate de coronavirus în lume: 


Notă autor:

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe