Newsflash
Internaționale

OMS: Alte cinci țări vor putea produce vaccinuri ARN mesager

de Dorina Novac - feb. 24 2022
OMS: Alte cinci țări vor putea produce vaccinuri ARN mesager

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a extins accesul la tehnologia bazată pe ARN mesager pentru fabricarea de vaccinuri anti-COVID în Bangladesh, Indonezia, Pakistan, Serbia şi Vietnam.

vaccinuri ARN mesager

„Candidatura acestor ţări a fost revizuită de un grup de experţi şi ele au demonstrat că au capacitatea de a absorbi tehnologia şi vor trece relativ rapid la faza de producţie”, subliniază Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) într-un comunicat.

Anunţul face parte din strategia organizaţiei ONU de a multiplica centrele de producţie ale acestor vaccinuri ARNm – care s-au dovedit a fi printre cele mai eficiente în lupta împotriva virusului care provoacă COVID – şi de a combate astfel inegalitatea accesului la vaccinuri, scrie Agerpres.

Noile ţări partenere vor beneficia de transfer de tehnologie de la centrul înfiinţat de OMS în Africa de Sud.

Săptămâna trecută, organizaţia ONU a desemnat deja şase ţări africane pentru beneficia de tehnologia necesară producerii de vaccinuri pe bază de ARN mesager.

Africa de Sud, Egipt, Kenya, Nigeria, Senegal şi Tunisia au fost alese de OMS pentru a permite continentului african să-şi fabrice propriile vaccinuri pentru a lupta împotriva pandemiei de coronavirus, dar şi a altor boli.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe