Newsflash
Internaționale

OMS anunță modificarea perioadei de izolare pentru bolnavii COVID

de L. Budin - ian. 13 2023
OMS anunță modificarea perioadei de izolare pentru bolnavii COVID

Organizaţia Mondială a Sănătăţii îşi bazează recomandările pe 12 studii la care au participat aproape 3.000 de persoane.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat o modificare a liniilor directoare privind perioada de izolare, pentru persoanele infectate cu SARS-CoV-2. Experții OMS le recomandă persoanelor infectate să se izoleze timp de 10 zile dacă au simptome şi preț de 5 zile dacă nu prezintă simptome.

izolare-covid

Anterior, OMS recomandase 13 zile de izolare pentru persoanele infectate care prezentau simptome şi 10 zile pentru cele asimptomatice, informează dpa și Agerpres.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă, de asemenea, teste rapide antigen pentru persoanele infectate, pentru ca acestea să poată vedea dacă infecţia a trecut şi pentru a putea scurta astfel perioada de izolare.

XBB.1.5, subvarianta Omicron care se răspândește rapid în SUA

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe