Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

OMS anunță modificarea perioadei de izolare pentru bolnavii COVID

Viața Medicală
L. Budin vineri, 13 ianuarie 2023, ora 17:15

Organizaţia Mondială a Sănătăţii îşi bazează recomandările pe 12 studii la care au participat aproape 3.000 de persoane.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat o modificare a liniilor directoare privind perioada de izolare, pentru persoanele infectate cu SARS-CoV-2. Experții OMS le recomandă persoanelor infectate să se izoleze timp de 10 zile dacă au simptome şi preț de 5 zile dacă nu prezintă simptome.

izolare-covid

Anterior, OMS recomandase 13 zile de izolare pentru persoanele infectate care prezentau simptome şi 10 zile pentru cele asimptomatice, informează dpa și Agerpres.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă, de asemenea, teste rapide antigen pentru persoanele infectate, pentru ca acestea să poată vedea dacă infecţia a trecut şi pentru a putea scurta astfel perioada de izolare.

XBB.1.5, subvarianta Omicron care se răspândește rapid în SUA

Etichete: recomandari oms modificari perioada de izolare bolnavi covid

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC