Newsflash
Internaționale

OMS avertizează cu privire la o posibilă penurie de seringi în 2022

de Dorina Novac - nov. 10 2021
OMS avertizează cu privire la o posibilă penurie de seringi în 2022

Organizația Mondială a Sănătății a avertizat, marți, că ar putea exista un deficit de până la două miliarde de seringi în 2022, dacă producția acestora nu ține pasul cu dozele de vaccinuri anti-COVID.

OMS seringi

„Semnalăm o îngrijorare reală: este posibil să avem o penurie de seringi care ar putea duce la probleme grave, cum ar fi încetinirea campaniilor de vaccinare anti-COVID”, a precizat Lisa Hedman, consilier principal al OMS pentru acces la medicamente și produse sanitare.

Potrivit acesteia, deficitul ar putea fi de la unu la două miliarde de seringi, scrie medicalxpress.com.

Peste 7,25 miliarde de doze de vaccin împotriva COVID-19 au fost administrate la nivel global, potrivit unui bilanţ al AFP, adică aproape dublu față de numărul de vaccinări uzual efectuate în fiecare an, crescând nevoia de seringi.

Hedman a mai spus că lipsa seringilor va duce la o întârziere a vaccinurilor de rutină, astfel ar putea avea un impact asupra sănătății publice „pentru anii următori”, dacă o generație de tineri nu primește vaccinurile care se fac în mod normal copiilor

De asemenea, potrivit sursei citate, lipsa acestora ar putea duce la reutilizarea nerecomandabilă a seringilor și acelor, destinate a fi de unică folosință.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe