Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

OMS caută experți pentru un grup de lucru dedicat originilor noilor patogeni

Viața Medicală
Florentina Ionescu marţi, 24 august 2021, ora 13:23

Organizația Mondială a Sănătății face un apel către experții din întreaga lume să se alăture unui grup științific dedicat studierii originilor noilor agenți patogeni.

Anunțul a fost făcut în 20 august, iar deadline-ul până la care pot fi făcute înscrierile este 10 septembrie, se arată pe site-ul www.who.int

grup experti oms

Așadar, OMS face apel pentru căutarea unor experți care să lucreze în calitate de membri în noul grup al OMS intitulat Scientific Advisory Group for the Origins of Novel Pathogens (SAGO).

SAGO va sfătui OMS cu privire la considerentele științifice și tehnice referitoare la originile agenților patogeni care apar și reapar, cu privire la potențialul lor pandemic și epidemic. Totodată, SAGO va fi alcătuit dintr-o paletă largă de experți care acționează în diferite domenii.

În plus, SAGO va ghida OMS cu privire la următorii pași care trebuie făcuți pentru a înțelege originile virusului SARS-CoV-2, se arată în anunțul făcut de OMS.

„De la SARS-CoV-2, care continuă să facă ravagii în întreaga lume, până la următoarea «boală X», această rețea globală este menită să studieze apariția unor noi și cunoscuți agenți patogeni cu risc ridicat de amenințare și trebuie să fie comprehensivă și coordonată pe baza abordării One Health. De asemenea, rețeaua ar trebui să includă și biosecuritatea și biosiguranța. Și trebuie să fie un organism științific, transparent, comprehensiv, rapid și inclusiv”, se arată într-un comunicat de presă al OMS.

Ce funcții va îndeplini SAGO

Pe lista de funcții pe care le va îndeplini acest grup de lucru se află și câteva referitoare la contextul originilor SARS-CoV-2:

  • SAGO va oferi secretariatului OMS o evaluare independentă a tuturor descoperirilor științifice disponibile și a tuturor detaliilor tehnice, din studiile făcute la nivel global cu privire la originile virusului SARS-CoV-2;
  • SAGO va sfătui secretariatul OMS cu privire la dezvoltarea, monitorizarea și sprijinirea următoarei serii de studii dedicate originilor virusului SARS-CoV-2, inclusiv sfaturi rapide despre planurile operaționale ale OMS pentru a implementa următoarea serie de studii globale referitoare la originile virusului SARS-CoV-2.

Mai multe detalii despre funcțiile pe care le va îndeplini grupul de experți SAGO găsiți pe site-ul OMS.

Sursa foto: www.rawpixel.com/image/264181/business-meeting-about-expertise

Etichete: mesaj oms OMS agenti patogeni SARS-Cov-2 virusul SARS-CoV-2 comitet experti experti

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.