Newsflash
Internaționale

OMS caută experți pentru un grup de lucru dedicat originilor noilor patogeni

de Florentina Ionescu - aug. 24 2021
OMS caută experți pentru un grup de lucru dedicat originilor noilor patogeni

Organizația Mondială a Sănătății face un apel către experții din întreaga lume să se alăture unui grup științific dedicat studierii originilor noilor agenți patogeni.

Anunțul a fost făcut în 20 august, iar deadline-ul până la care pot fi făcute înscrierile este 10 septembrie, se arată pe site-ul www.who.int

grup experti oms

Așadar, OMS face apel pentru căutarea unor experți care să lucreze în calitate de membri în noul grup al OMS intitulat Scientific Advisory Group for the Origins of Novel Pathogens (SAGO).

SAGO va sfătui OMS cu privire la considerentele științifice și tehnice referitoare la originile agenților patogeni care apar și reapar, cu privire la potențialul lor pandemic și epidemic. Totodată, SAGO va fi alcătuit dintr-o paletă largă de experți care acționează în diferite domenii.

În plus, SAGO va ghida OMS cu privire la următorii pași care trebuie făcuți pentru a înțelege originile virusului SARS-CoV-2, se arată în anunțul făcut de OMS.

„De la SARS-CoV-2, care continuă să facă ravagii în întreaga lume, până la următoarea «boală X», această rețea globală este menită să studieze apariția unor noi și cunoscuți agenți patogeni cu risc ridicat de amenințare și trebuie să fie comprehensivă și coordonată pe baza abordării One Health. De asemenea, rețeaua ar trebui să includă și biosecuritatea și biosiguranța. Și trebuie să fie un organism științific, transparent, comprehensiv, rapid și inclusiv”, se arată într-un comunicat de presă al OMS.

Ce funcții va îndeplini SAGO

Pe lista de funcții pe care le va îndeplini acest grup de lucru se află și câteva referitoare la contextul originilor SARS-CoV-2:

  • SAGO va oferi secretariatului OMS o evaluare independentă a tuturor descoperirilor științifice disponibile și a tuturor detaliilor tehnice, din studiile făcute la nivel global cu privire la originile virusului SARS-CoV-2;
  • SAGO va sfătui secretariatul OMS cu privire la dezvoltarea, monitorizarea și sprijinirea următoarei serii de studii dedicate originilor virusului SARS-CoV-2, inclusiv sfaturi rapide despre planurile operaționale ale OMS pentru a implementa următoarea serie de studii globale referitoare la originile virusului SARS-CoV-2.

Mai multe detalii despre funcțiile pe care le va îndeplini grupul de experți SAGO găsiți pe site-ul OMS.


Notă autor:

Sursa foto: www.rawpixel.com/image/264181/business-meeting-about-expertise

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe