Newsflash
Internaționale

OMS, despre impactul războiului şi pandemiei asupra sănătăţii mintale

de Dorina Novac - mai 4 2022
OMS, despre impactul războiului şi pandemiei asupra sănătăţii mintale

OMS consideră că Europa se află într-un moment important în lupta împotriva problemelor de sănătate mintală, în contextul pandemiei de coronavirus şi a războiului din Ucraina.

OMS

„Regiunea noastră trece prin frământare şi schimbare extinse”, a declarat directorul biroului regional pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Hans Kluge, miercuri, la Copenhaga.

Pandemia a adus în centrul atenţiei sănătatea mintală, a spus el, în timp ce conflictul armat din Ucraina afectează starea mintală a milioane de oameni, scrie Agerpres.

„Zece săptămâni de război în Ucraina au creat o incalculabilă incertitudine, nesiguranţă, suferinţă şi pierdere”, a spus Kluge.

Reprezentantul OMS a amintit că au avut loc aproape 190 de atacuri asupra serviciilor sanitare din Ucraina care, potrivit lui, i-au privat pe nenumăraţi oameni de speranţă şi de acces la serviciile sanitare.

Kluge a prezentat prima întâlnire a Coaliţiei Pan-Europene pentru Sănătate Mintală, care are ca scop încurajarea acţiunilor la toate nivelurile pentru abordarea nevoilor neglijate în domeniul sănătăţii mintale în întreaga Europă.

Coaliţia a fost lansată în septembrie 2021 şi este alcătuită din 53 de state membre din regiunea OMS Europa, alături de organizaţii non-guvernamentale internaţionale, experţi şi persoane afectate de probleme de sănătate mintală.

Potrivit OMS, peste 150 de milioane de persoane din regiune s-au confruntat cu probleme de sănătate mintală în 2021.

Doar una din trei persoane cu depresie primeşte în prezent ajutorul de care au nevoie.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe