Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

OMS: Europa este singura regiune cu tot mai multe cazuri de COVID-19

Viața Medicală
Florentina Ionescu joi, 25 noiembrie 2021, ora 11:19

Experții din Organizația Mondială a Sănătății au declaat că numărul de cazuri noi de infecții cu coronavirus a crescut cu 11% în Europa în ultima săptămână.

Astfel, arată OMS, Europa este singura regiune din lume în care numărul de cazuri de COVID-19 a continuat să crească de la jumătatea lunii octombrie, relatează The Associated Press

OMS cazuri covid

În raportul săptămânal de evaluare al pandemiei, dat publicității marți, agenția de sănătate a ONU a declarat că atât număul de cazuri, cât și numărul de decese cauzate de COVID-19 la nivel global a crescut cu apoape 6%, cu aproape 3,6 milioane de noi infectări și cu 51.000 de noi decese raportate în săptămâna anterioară.

Directorul OMS pentru regiunea Europei, dr. Hans Kluge, a avertizat că, fără măsuri urgente luate curând, continentul european se va confrunta până la primăvară cu încă 700.000 de decese.

„Regiunea europeană rămâne prinsă în strânsoarea fermă a pandemiei de COVID-19”, a declarat dr. Hans Kluge, făcând totodată apel către țările Europei să crească gradul de vaccinare și să adopte alte măsuri de control, cum ar fi purtarea măștii și distanțarea fizică pentru a evita o măsură dură, precum lockdownul.

Reprezentantul OMS a mai subliniat că deși mai bine de un miliard de doze de vaccin au fost administrate în toată regiunea europeană a OMS, acoperirea vaccinală variază de la 10% la 80% în țările de pe continent.

Etichete: expert oms OMS covid europa cazuri noi covid numar cazuri noi raportare decese COVID decese covid-19 decese cauzate de COVID-19 decese COVID decese coronavirus decese covid europa lockdown Hans Kluge

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.