Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

OMS: ghid actualizat pentru sindromul pediatric inflamator multisistemic asociat cu COVID-19

Viața Medicală
Florentina Ionescu miercuri, 24 noiembrie 2021, ora 16:30

Organizația Mondială a Sănătății a emis recomandări cu privire la tratamentul copiilor cu sindrom inflamator multisistemic asociat cu boala COVID-19.

OMS a publicat în 23 noiembrie recomandările actualizate cu privire la managementul sindromului pediatric inflamator multisistemic asociat cu COVID-19 (MIS-C sau multisystem inflammatory syndrome in children), se arată într-un comunicat de presă. 

ghid oms actualizare mis-c copii

MIS-C este o condiție medicală rară, dar gravă, în care copiii cu COVID-19 dezvoltă inflamație care afectează diverse organe din corp. Copiii cu acest sindrom inflamator necesită îngrijiri speciale și este posibil să aibă nevoie de internare pe secțiile de terapie intensivă. Deși MIS-C este o condiție gravă, cu îngrijirile medicale corespunzătoare, pacienții pediatici cu acest sindrom se pot recupera.

OMS a actualizat ghidurile, recomandând utilizarea corticosteroizilor în cazul copiilor spitalizați, cu vârste între 0 și 18 ani, cu acest sindrom, pe lângă tratamentul și îngrijirile medicale. Această recomandare, se arată în comunicatul OMS, vine ca urmare a disponibilității datelor din trei studii observaționale, care au adunat date de la un total de 885 de pacienți.

OMS a descris pentru prima dată sindromul pediatric inflamator multisistemic asociat cu COVID-19 în luna mai 202 și a oferit o definiție clinică preliminară.

În general, copiii rămân la un risc scăzut de a dezvolta o formă severă sau critică de COVID-19, dar în mod similar cu adulții, anumite condiții subiacente îi fac pe copii mai predispuși spre o formă severă de boală. Cele mai frecvent raportate condiții medicale pentru predispoziția crescută de MIS-C la copii sunt: obezitatea, boala cronică de plămâni (inclusiv astmul), bolile cardiovasculare și imunosupresia.

Accesați linkul de pe site-ul OMS pentru recomandările cu privire la managementul MIS-C la copiii cu COVID-19.

Etichete: sindromul inflamator multisistemic copii covid-19 Organizatia Mondiala a Sanatatii recomandari OMS

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.