Newsflash
Internaționale

OMS încă analizează datele despre vaccinul Sputnik V

de Florentina Ionescu - oct. 6 2021
OMS încă analizează datele despre vaccinul Sputnik V

Presa străină scrie despre faptul că Organizația Mondială a Sănătății încă analizează informațiile pe care le are despre vaccinul rusesc Sputnik V.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) încă revizuiește datele despre vaccinul Sputnik V produs în Rusia, iar statul rus speră ca acest vaccin să fie aprobat de agenția de sănătate a ONU pentru utilizarea de urgență împotriva coronavirusului, însă decizia nu este iminentă, potrivit Associated Press

Sputnik V

Clarificarea vine după ce ministrul Sănătății din Rusia, Mikhail Murashko, a declarat recent că probleme administrative s-au aflat printre motivele principale care au împiedicat procesul de luare a deciziei al OMS, cu privire la acordarea autorizației de utilizare în situații de urgență emisă pentru vaccinul Sputnik V, dar și pentru alte vaccinuri.

O astfel de aprobare, scrie sursa citată, ar fi o dovadă prin care se acordă încrederea internațională în vaccinul Sputnik V după un proces riguros de anaiză și ar putea însemna că acest produs ar putea fi inclus în programul COVAX organizat de OMS și de partenerii săi cheie, care presupune livrarea de vaccinuri anti COVID-19 în anumite țări din lume, în funcție de nevoile acestora.

„La fel ca în privința altor vaccinuri candidate, OMS continuă să evalueze vaccinurile Sputnik V din diferite fabrici în care sunt produse și va publica deciziile pe care le va lua în statusul EUL (emergency use listing), atunci când se vor încheia analiza și revizuirea tuturor datelor disponibile”, se arată într-o declarație a OMS.

După o întâlnire cu directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, ministrul Sănătății din Rusia, Mikhail Murashko, a declarat recent că „toate barierele au fost îndepărtate” pentru analizarea amănunțită a vaccinului Sputnik V, după cum l-au citat agențiile de presă locale.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe