Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

OMS încurajează companiile de jocuri online să ia parte la #HealthyAtHome

Viața Medicală
Florentina Ionescu luni, 22 noiembrie 2021, ora 14:46

Companiile care produc jocuri online, la îndemnul OMS, încurajează jucătorii să își mențină sănătatea fizică și sănătatea mintală chiar și atunci când stau acasă, prin hashtagul #HealthyAtHome.

Pandemia de COVID-19 i-a determinat pe mulți dinte noi să facă schimbări în rutinele noastre zilnice și să petreacă mai mult timp acasă. Din cauza carantinei ( lockdown) ori din cauza stării de urgență, a fost dificil să ne luăm „doza” zilnică de exerciții fizice și de contact social cu cei dragi, se arată într-un comunicat de pe site-ul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). 

joc online initiativa oms

Dar acum, ideea de a fi activi fizic și conectați cu cei dragi este mai importantă ca niciodată, arată experții, în special pentru a ne menține sănătatea fizică și pe cea mintală.

Pentru a inspira milioane de jucători online să ducă un stil de viață mai activ și să aibă grijă de sănătatea lor mintală, OMS a încurajat companiile producătoare de jocuri online să își invite utilizatorii să ia parte la provocarea OMS intitulată #HealthyAtHome (în traducere: sănătos acasă).

De exemplu, prin lansarea sezonului de yoga (Yoga Season) pe popularul joc Gardenscapes de la Playrix, jucătorii sunt încurajați să fie activi fizic, să își sporească energia și sănătatea, prin faptul că fac exerciții fizice și prin intermediul meditației.

În toamnă, a luat naștere o nouă inițiativă pentru a marca Ziua Mondială a Sănătății Mintale (World Mental Health Day). Personajele din jocurile Homescapes și Gardenscapes de la Playrix le-au reamintit jucătorilor despre importanța faptului de a avea grijă de sănătatea lor mintală, prin reducerea factorilor de stres, prin oferirea sprijinului pentru cei dragi și prin menținerea contactelor sociale, se arată pe site-ul OMS.

„Întâmpinăm eforturile făcute de companiile de jocuri online, cum este Playrix, pentru a încuraja comunitățile lor mari de jucători online să adopte pașii necesari pentru o mai bună sănătate și stare de bine. Trebuie să continuăm să ajungem la oameni cu mesaje de sănătate menite să le salveze viața care să ajungă acolo unde sunt, adică în palmele lor”, a declarat Andy Pattison, team lead al canalelor digitale din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății.

Sursa foto: https://www.rawpixel.com/image/538995/little-kids-using-tablet

Etichete: jocuri online sanatate mintala Organizatia Mondiala a Sanatatii provocare sanatos acasa lockdown

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.