Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

OMS îndeamnă femeile care alăptează să se vaccineze anti-COVID

Viața Medicală
Dorina Novac vineri, 6 august 2021, ora 11:12

Organizația Mondială a Sănătății recomandă continuarea alăptării în timpul infecției cu SARS-CoV-2, dar și după vaccinare.

Pentru a marca Săptămâna Mondială a Alăptării, Organizația Mondială a Sănătății ( OMS) îndeamnă femeile care alăptează să se vaccineze împotriva COVID-19.

alaptare

„Alăptarea este una dintre cele mai eficiente modalități de asigurare a sănătății, furnizării anticorpilor și protecției împotriva COVID-19 a copilului, iar vaccinarea mamei care alăptează nu prezintă niciun risc pentru mamă și sugarul ei”, potrivit unui comunicat CNCAV.

Avantajele vaccinării în perioada alăptării

Potrivit sursei citate, alăptarea are multe avantaje pentru mamă și copil și trebuie continuată atât în timpul infecției cu SARS-CoV-2, cât și după vaccinarea mamei.

„Virusul care cauzează COVID-19 nu a fost detectat în laptele matern. Conform studiilor realizate până în prezent, continuarea alăptării este sigură, cu respectarea măsurilor de precauție recomandate, chiar dacă mama se îmbolnăvește de COVID-19”, se mai arată în comunicat.

Mamele care alăptează și care au primit vaccinul au în lapte anticorpi, care ar putea ajuta la protejarea copiilor lor de infecția cu virusul SARS-CoV-2.

Măsuri de precauție pentru mamele care au contractat virusul:

  • respectarea igienei respiratorii în timpul hrănirii copilului, inclusiv purtarea unei măști de protecție sau acoperirea gurii și a nasului;
  • spălarea mâinilor cu apă și săpun timp de 20 de secunde, înainte și după atingerea copilului;
  • curățarea și dezinfectarea suprafețelor atinse în mod regulat.

Procentele privind alăptarea nou-născuților în primele șase luni, în regiunea europeană a OMS (53 de țări), sunt cele mai scăzute din toate regiunile. Astfel, doar 13% din sugari sunt alăptați.

Etichete: infectie cu SARS-CoV-2 alaptare vaccinare importiva covid-19 OMS saptamana mondiala a alaptarii

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.