Newsflash
Internaționale

OMS: îngrijorare privind creșterea cazurilor COVID-19 în țările EURO 2020

de L. Budin - iul. 1 2021
OMS: îngrijorare privind creșterea cazurilor COVID-19 în țările EURO 2020

Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi-a manifestat îngrijorarea faţă de creşterea cazurilor de COVID-19 în ţările-gazdă EURO 2020, amintind că evenimentele unde se reuneşte multă lume pot fi unele de „supercontagiere”.

Nu prezintă un potenția pericol doar meciurile în sine, ci şi de alte evenimente conexe competiţiei EURO 2020, a atras atenţia responsabila pentru urgenţe a OMS-Europa, Catherine Smallwood - după cum relatează agenţia EFE, preluată de Agerpres. Reprezentanta OMS a arătat că reprezintă o sursă de îngrijorare orice eveniment cu participare numeroasă.

meci-euro2020

Riscul unui nou val

Mesajul său principal este ca sistemele de sănătate din țările-gazdă EURO 2020 să fie pregătite pentru a răspunde unor creşteri puternice a cazurilor de COVID-19.

De asemenea, OMS a avertizat că Europa riscă un nou val pandemic în toamnă, dacă nu se menţin măsurile de precauţie. Pe Bătrânul Continent, pentru prima dată în ultimele 10 săptămâni, numărul cazurilor de infectare cu coronavirus a început din nou să crească,

Conform OMS, sunt întrunite cele trei condiţii necesare pentru apariţia unui nou val epidemic: noile variante ale coronavirusului (în special varianta Delta), rata redusă de vaccinare şi sporirea contactelor sociale.

Decizie „iresponsabilă”

Ministrul german de interne, Horst Seehofer, a calificat drept „absolut iresponsabilă” decizia UEFA de a permite prezenţa a zeci de mii de suporteri pe stadionul Wembley din Londra, la meciurile EURO 2020, în condiţiile în care Marea Britanie înregistrează o creştere a infectărilor, varianta Delta fiind predominantă.

Responsabilul german a mai arătat că, încă o dată, aspectul comercial primează în faţa protejării sănătăţii populaţiei.

Platformă pentru autorități

OMS-Europa a lansat o plaformă de supraveghere, care oferă o perspectivă asupra situației actuale legată de infectarea cu coronavirus, în special în orașele-gazdă ale EURO 2020.  

Platforma este destinată autorităților, organizatorilor și publicului, pentru a permite evaluarea rapidă a riscurilor, atât la nivelul sănătății publice, cât și la nivel individual.

Prezintă tendințele epidemiologice în regiune, precum și informații despre măsurile de sănătate publică și socială.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe