Newsflash
Internaționale

OMS: îngrijorări privind declinul testărilor pentru COVID-19

de L. Budin - sept. 23 2022
OMS: îngrijorări privind declinul testărilor pentru COVID-19

Reducerea la nivel global a monitorizării răspândirii SARS-CoV-2 face mai dificilă descoperirea de noi variante și subvariante, au spus reprezentanții Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Virusul circulă încă „la un nivel incredibil de intens pe plan global”, a spus experta COVID-19 a OMS Maria Van Kerkhove. Ea şi-a exprimat îngrijorarea referitor la modalitatea în care virusul continuă să producă mutaţii, informează dpa și Agerpres.

test-pcrrr

E o situaţie care ne îngrijorează profund. Abilitatea noastră de a depista variante şi subvariante la nivel global se diminuează, întrucât monitorizarea este în scădere”, a spus Von Kerkhove.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a subliniat că, în timp ce sfârşitul pandemiei este la orizont, trebuie menţinute strategiile de combatere a acesteia.

Într-o intervenţie prin videoconferinţă de la New York, unde participă la Adunarea Generală a ONU, Ghebreyesus a spus că omenirea „abia a început să întrevadă lumina de la capătul tunelului”, dar a adăugat:

Nu am ajuns încă acolo. Faptul că putem vedea capătul, nu înseamnă că suntem la capăt”.

În timp ce numărul săptămânal al deceselor asociate coronavirusului continuă să scadă, bilanţul, de aproape 10.000 de morți pe săptămână, este în continuare prea ridicat, a spus Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Legea de aprobare a Planului naţional de prevenire şi combatere a cancerului a fost adoptată de Senat

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe