Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

OMS: îngrijorări privind declinul testărilor pentru COVID-19

Viața Medicală
L. Budin vineri, 23 septembrie 2022, ora 13:29

Reducerea la nivel global a monitorizării răspândirii SARS-CoV-2 face mai dificilă descoperirea de noi variante și subvariante, au spus reprezentanții Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Virusul circulă încă „la un nivel incredibil de intens pe plan global”, a spus experta COVID-19 a OMS Maria Van Kerkhove. Ea şi-a exprimat îngrijorarea referitor la modalitatea în care virusul continuă să producă mutaţii, informează dpa și Agerpres.

test-pcrrr

E o situaţie care ne îngrijorează profund. Abilitatea noastră de a depista variante şi subvariante la nivel global se diminuează, întrucât monitorizarea este în scădere”, a spus Von Kerkhove.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a subliniat că, în timp ce sfârşitul pandemiei este la orizont, trebuie menţinute strategiile de combatere a acesteia.

Într-o intervenţie prin videoconferinţă de la New York, unde participă la Adunarea Generală a ONU, Ghebreyesus a spus că omenirea „abia a început să întrevadă lumina de la capătul tunelului”, dar a adăugat:

Nu am ajuns încă acolo. Faptul că putem vedea capătul, nu înseamnă că suntem la capăt”.

În timp ce numărul săptămânal al deceselor asociate coronavirusului continuă să scadă, bilanţul, de aproape 10.000 de morți pe săptămână, este în continuare prea ridicat, a spus Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Legea de aprobare a Planului naţional de prevenire şi combatere a cancerului a fost adoptată de Senat

Etichete: ingrijorare oms declin testari scadere monitorizare covid

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC