Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

OMS lansează un curs despre coronavirus – Unde vă puteți înscrie

Viața Medicală
Florentina Ionescu luni, 3 februarie 2020, ora 11:34

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) vine în sprijinul profesioniștilor din domeniul sănătății cu un amplu curs dedicat virusurilor care provoacă boli respiratorii, virusuri extrem de răspândite care pot cauza un număr foarte mare de decese.

Printre acestea se află și nCoV, noul coronavirus care are ca origine China. Experții din cadrul OMS prezintă prin acest curs atât metodele de detectare, prevenție, răspuns și control. 

curs OMS online despre coronavirus

Coronavirusurile reprezintă o familie mai mare de virusuri, despre care se știe că pot cauza îmbolnăvire, cum ar fi răcelile comune și chiar boli mai severe (MERS și SARS).

Un nou coronavirus (CoV) a fost identificat la finalul anului 2019 în Wuhan, China. Acesta este un nou coronavirus care nu a mai fost identificat până acum la oameni. Astfel, experții OMS au alcătuit un curs amplu, care le oferă celor interesați o introducere generală referitoare la nCoV și este destinat profesioniștilor din domeniul medical, managerilor și personalului medical care lucrează pentru ONU, organizații internaționale și ONG-uri. Cursul dedicat coronavirusului este în limba engleză și este gratis. Durata lui este de aproximativ 1 oră.

Echipele OMS lucrează în prezent la module adiționale, care vor fi urcate pe site-ul openwho.org în zilele următoare.

Câteva detalii despre conținutul acestui curs

Este împărțit în mai multe module:

  • un modul de introducere în ceea ce privește virusurile ce declanșează boli respiratorii, cu informații despre noul coronavirus;

  • modul dedicat detectării virusurilor respiratorii, inclusiv detectării nCoV, aici fiind incluse informații despre supraveghere și investigațiile de laborator;

  • un modul dedicat comunicării riscului și implicării comunităților, pentru a detecta, preveni și răspunde la cazurile de infecție cu nCoV.

Cei care doresc să se înscrie la cursul OMS dedicat noului coronavirus o pot face aici: openwho.org/sessions/new. Până în prezent, la curs s-au înscris 21809 persoane.

Mai jos sunt cele mai recente cifre referitoare la cazurile raportate de coronavirus în lume: 

Sursa foto: captură openwho.org/courses/introduction-to-ncov

Etichete: cazuri coronavirus infectii coronavirus noul coronavirus coronavirus din China coronavirus

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.