Newsflash
Internaționale

OMS lansează un motor de căutare nou despre sănătatea în mediul urban

de Florentina Ionescu - mar. 8 2022
OMS lansează un motor de căutare nou despre sănătatea în mediul urban

Organizația Mondială a Sănătății anunță că lansează un nou instrument cu informații despre sănătatea în mediul urban.

Peste 55% din populația lumii locuiește în zone urbane, iar experții se așteaptă ca această proporție să crească până la 68% până în anul 2050, se arată într-un comunicat al OMS din 7 martie a.c.

Acest trend necesită un sprijin mai mare pentru a aborda menținerea sănătății în zonele urbane. În acest scop, noul motor de căutare al OMS cu privire la sănătatea persoanelor ce locuiesc în mediul urba oferă acces la o paletă largă de resurse generate de Organizația Mondială a Sănătății pentru a spori acțiunile pe plan local în ceea ce privește menținerea sănătății. 

sanatate mediul urban motor de cautare OMS
Fotografie creată de Gustavo Fring, de la Pexels

Motorul de căutare reflectă asupra angajamentului reînnoit al OMS de a încuraja sănătatea în mediul urban și de a include resurse care oferă suport tehnic și, totodată, de a construi rapoarte strategice și ghiduri, instrumente de evaluare a impactului asupra sănătății și alte produse relevante pentru orașe și pentru sănătatea celor din mediul urban, se arată în același comunicat.

Motorul de căutare este o resursă „vie”, deschisă la modificări și adăugări, și va fi actualizat în mod regulat, atunci când noi produse devin disponibile.

Arhiva aceasta a OMS acoperă subiecte cum ar fi planningul urban, problemele ce țin de mediul înconjurător, transportul și mobilitatea, nutriția, activitatea fizică, COVID-19 și altele.

Motorul de căutare le permite utilizatorilor să acceseze materialele existente marca OMS în funcție de categorii și de subiectul legat de sănătate, în funcție de tipul de produs, de zona geografică și de anul publicării / dezvoltării.

Unele produse din motorul de căutare (numit de OMS și „depozit”) sunt legate în mod specific de sănătatea celor din mediul urban, pe când altele sunt legate de probleme dintr-un spectru mai larg care au un impact asupra sănătății persoanelor ce locuiesc în mediul urban (cum ar fi recomandări globale cu privire la factori ce amenință sănătatea, cum ar fi poluarea aerului, leziunile cauzate de accidentele din trafic ori violența împotriva copiilor).

„OMS speră ca utilizatorii, printre care și cercetătorii, medicii, actorii din comunitate, guvernele și oficialii din orașe, reprezentanții ONG-urilor, agenții din sectorul privat, membrii societății civile, donatorii, agențiile multilaterale și alții din toate statele membre OMS să găsească în acest motor de căutare un instrument util în drumul spre o mai bună sănătate a populației din mediul urban”, potrivit comunicatului.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe