Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

OMS monitorizează subvarianta AY.4.2 a coronavirusului

Viața Medicală
L. Budin vineri, 29 octombrie 2021, ora 15:20

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat că va monitoriza contagiozitatea subvariantei AY.4.2 a coronavirusului, responsabilă de un număr în creștere de îmbolnăviri COVID-19.

Din luna iulie a.c. a fost observată răspândirea subvariantei AY.4.2, numită și Delta Plus, a arătat OMS în buletinul său informativ săptămânal, referitor la pandemie, relatează Agerpres.

coronavirus-depistare

Subvarianta AY.4.2 este caracterizată prin trei mutaţii suplimentare, dintre care două la nivelul proteinei spike.

Secvenţe de AY.4.2 au fost descărcate în baza de date internaţională GISAID din 43 de ţări, 93% dintre acestea provenind din Marea Britanie, unde există o creştere constantă a proporţiei de cazuri noi.

Sunt în curs de desfăşurare studii epidemiologice şi de laborator pentru a se stabili dacă AY.4.2 este mai contagioasă și dacă e rezistentă la vaccinuri.

Marea Britanie se confruntă cu o creștere a numărului de îmbolnăviri, deși 67,6% din populație a primit schema completă de vaccinare.

Etichete: monitorizare oms subvarianta coronavirus rezistenta la vaccin

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.