Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

OMS: Nu a fost înregistrat niciun deces asociat variantei Omicron

Viața Medicală
Dorina Novac vineri, 3 decembrie 2021, ora 17:09

Niciun deces asociat noii variante Omicron nu a fost raportat până în prezent, a precizat vineri, 3 decembrie, un purtător de cuvânt al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

variantei Omicron

„Nu am văzut niciun raport despre decese asociate Omicron. Având în vedere că multe ţări fac teste pentru a detecta noua variantă, vom avea mai multe cazuri, mai multe informaţii, precum şi – sper să nu fie cazul – decese”, a declarat Christian Lindmeier, la conferinţa de presă săptămânală a OMS de la Geneva, scrie Agerpres.

Sursa citată a menționat că noua variantă, clasificată ca îngrijorătoare de OMS, a fost depistată iniţial în Africa de Sud, însă de când autorităţile sanitare sud-africane au alertat OMS despre primul caz la 24 noiembrie, infectările cu Omicron au fost constatate în aproape 30 de ţări de pe toate continentele, unele depistând infectări anterioare datei primului anunţ despre această variantă.

Potrivit OMS, există o posibilitate ridicată ca Omicron să se răspândească la nivel global, deşi rămân în continuare semne de întrebare legate de contagiozitate, eficacitatea actualelor vaccinuri, sau gravitatea simptomelor bolii.

Etichete: OMS omicron decese Omicron

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.