Newsflash
Internaționale

OMS nu recomandă ivermectina în tratamentul pentru COVID-19

de L. Budin - apr. 1 2021
OMS nu recomandă ivermectina în tratamentul pentru COVID-19

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a recomandat ca ivermectina să nu fie utilizată în pentru pacienţii diagnosticaţi cu COVID-19, cu excepţia subiecților din studiile clinice.

Experţii au formulat aceste concluzii pornind de la16 studii care au inclus 2.400 de participanţi. Specialiștii au precizat că recomandarea OMS e „în dinamică” şi va fi actualizată dacă noi cercetări vor infirma sau vor completa nivelul actual al cunoştinţelor despre efectele ivermectinei împotriva COVID-19.

medicament-covid1

Recomandarea vine în condiţiile în care cercetările efectuate pentru a verifica eficacitatea medicamentului nu au furnizat rezultate convingătoare, informează agenţia AFP, preluată de Agerpres.

Recomandarea noastră este de a nu se utiliza Ivermectina pentru pacienţii diagnosticaţi cu COVID-19 (...) indiferent de nivelul de gravitate sau de durata simptomelor”, a declarat Janet Diaz, coordonatoarea echipei clinice însărcinate cu combaterea COVID-19 din cadrul OMS.

Ea a subliniat că excepţia vizează doar studiile clinice.

Sfaturile OMS, primele care vizează ivermectina, vin după cele asemănătoare ale Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA) şi ale agenţiei americane din domeniul medical FDA.

Toate aceste luări de poziţie vin după ce ivermectina a stârnit un interes internaţional, ca potenţial tratament pentru COVID-19.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe