Newsflash
Internaționale

OMS omologhează de urgență vaccinul chinezesc Sinovac

de L. Budin - iun. 3 2021
OMS omologhează de urgență vaccinul chinezesc Sinovac

După ce a dat undă verde serului anti-COVID produs de compania cineză de stat Sinopharm, Organizația Mondială a Sănătății a omologat de urgență și vaccinul chinezesc dezvoltat de laboratorul biofarmaceutic Sinovac.

Vaccinul împotriva COVID-19, dezvoltat de Sinovac, se administrează în două doze, la interval de patru săptămâni. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) îl recomandă persoanelor de peste 18 ani, care doresc să se imunizeze, afară France 24.

Este al doilea vaccin chinezesc care primește undă verde din partea OMS. Serul Sinovac va putea fi inclus în dispozitivul internațional COVAX, care distribuie vaccinuri împotriva SARS-CoV-2 în țările defavorizate de pe glob.  

În lume e o nevoie disperată de numeroase vaccinuri anti-COVID-19, pentru a face față enormelor inegalități”, a declarat doctorul Mariangela Simao, director general adjunct al OMS.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe