Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

OMS: pandemia va avea impact pe termen lung asupra sănătății mintale

Viața Medicală
L. Budin joi, 22 iulie 2021, ora 16:01

Pandemia de COVID-19 va avea un impact „pe termen lung” asupra sănătăţii mintale a populaţiilor, a avertizat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), cu ocazia unei reuniuni.

Declarația a fost făcută în cadrul unei reuniuni desfășurate la Atena și la care au participat miniştri şi oficiali din domeniul sănătăţii din 53 de țări.

De la anxietatea legată de transmiterea virusului, la impactul psihologic al izolării la domiciliu şi al autoizolării, la consecinţele legate de şomaj, dificultăţi financiare şi excluziune socială, toată lumea este afectată, într-un fel sau altul, se arată într-un comunicat al OMS, citat de AFP și preluat de Agerpres.

sanatate-mintala

„Vorbim despre o componentă cheie a sănătăţii noastre”, a declarat premierul grec Kyriakos Mitsotakis, care a chemat guvernele la „acțiune imediată”.

OMS consideră că nu doar infectarea teama de a fi infectat au afectat sănătatea mintală a populaţiei, ci și stresul legat de inegalităţile socio-economice, efectele carantinei și ale izolării, închiderea şcolilor şi a locurilor de muncă.

Pandemia a zguduit lumea. Peste patru milioane de persoane au murit în întreaga lume, veniturile au fost distruse, familiile şi comunităţile au fost separate, companii au dat faliment. (...) Sănătatea mintală şi bunăstarea trebuie privite ca drepturi fundamentale ale omului”, a declarat directorul OMS Europa, dr. Hans Kluge.

El le-a cerut statelor să regândească accesul la asistenţa medicală.

Printre recomandările OMS se numără îmbunătăţirea serviciilor de sănătate mintală la modul general, îmbunătăţirea accesului la îngrijire prin intermediul tehnologiei digitale, creşterea serviciilor de asistenţă psihologică în şcoli, universităţi, la locul de muncă şi pentru persoanele care lucrează în prima linie în lupta împotriva COVID-19.

Etichete: reuniune oms impact pandemie sanatate mintala masuri guverne

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.