Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

OMS recomandă pastila anti-COVID de la Merck doar în anumite condiţii

Viața Medicală
Dorina Novac joi, 3 martie 2022, ora 16:47

OMS a recomandat pastila anti-COVID de la grupul farmaceutic american Merck pentru pacienţii cu forme uşoare de coronavirus, dar care prezintă un risc ridicat de spitalizare, în special persoane în vârstă.

Acest tratament, numit Molnupiravir, este un antiviral care trebuie administrat imediat după apariţia simptomelor, timp de cinci zile, pentru a preveni replicarea virusului, scrie Agerpres.

molnupiravir

„Este recomandat pacienţilor cu COVID-19 non-sever, care prezintă riscul cel mai ridicat de spitalizare”, a declarat miercuri un grup internaţional de experţi internaţionali din cadrul OMS în British Medical Journal (BMJ).

Aceşti pacienţi care prezintă risc de spitalizare sunt cei nevaccinaţi, vârstnici, imunocompromişi sau cei care suferă de boli cronice.

„Pe de altă parte, pacienţii tineri şi sănătoşi, inclusiv copiii şi femeile însărcinate şi care alăptează nu ar trebui să ia acest tratament”, consideră grupul OMS.

Această recomandare se bazează pe date noi din şase studii controlate randomizate care au implicat 4.796 de pacienţi, cel mai mare set de date cu privire la acest medicament de până în prezent, a detaliat OMS într-un comunicat.

Rezultatele acestor studii sugerează că Molnupiravir reduce riscul de internare în spital (cu 43 mai puţine internări la 1.000 de pacienţi cu risc ridicat) şi perioada până la dispariţia simptomelor (în medie, mai puţin cu 3,4 zile).

Rezultatele indică un efect slab asupra mortalităţii (cu 6 mai puţine decese la 1.000 de pacienţi).

Grupul OMS recunoaşte că problemele asociate costului şi disponibilităţii asociate Molnupiravir pot îngreuna accesul în ţările cu venituri reduse şi medii şi pot exacerba inechităţile în materie de sănătate.

Experţii recomandă, de asemenea, un tratament care combină anticorpii monoclonali ai Regeneron (Casirivimab şi Imdevimab) doar pentru persoanele cărora li s-a confirmat că nu au fost infectate cu varianta Omicron. Aceşti anticorpi s-au dovedit ineficienţi împotriva acestei variante.

Etichete: OMS pacienti cu COVID Molnupiravir pastila anti-COVID antiviral

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.