Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

OMS recomandă tocilizumab şi sarilumab pentru tratamentul COVID-19

Viața Medicală
L. Budin miercuri, 7 iulie 2021, ora 14:55

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a adăugat două noi antiinflamatoare pe lista medicamentelor recomandate pentru tratamentul COVID-19. Acestea au redus cu 13% riscul de deces la pacienţii cu forme grave de boală.

OMS a publicat recent recomandări pentru tocilizumab şi sarilumab, relatează agenția dpa, preluată de Agerpres.

tratament-tocilizumab

Cele două medicamente folosite în tratamentul artritei reumatoide sunt esenţiale în cazul pacienţilor cu forme grave de COVID-19, arată recomandările actualizate ale OMS.

Datele a 27 de studii clinice au arătat că aceste medicamente au redus cu 13% riscul de deces la pacienţii cu forme grave de COVID-19. Probabilitatea ca pacienţii grav bolnavi să aibă nevoie de ventilație artificială a scăzut cu 28%, ca urmare a tratamentului.

„Aceste medicamente oferă speranţă pacienţilor şi familiilor care suferă de impactul devastator al formelor severe şi critice de COVID-19. Însă blocanţii receptorilor IL-6 rămân inaccesibili pentru majoritatea oamenilor”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

OMS le-a cerut companiilor farmaceutice să reducă preţul medicamentelor şi să le aducă în ţările mai sărace, care se confruntă deja cu o lipsă de vaccinuri anti-COVID-19.

 

Etichete: tratament covid actualizare oms productie tocilizumab sarilumab

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.