Newsflash
Internaționale

OMS și EMA inspectează producția vaccinului Sputnik

de L. Budin - apr. 22 2021
OMS și EMA inspectează producția vaccinului Sputnik

De la jumătatea lui mai și până la începutul lui iunie, specialiști ai Organizației Mondiale a Sănătății și ai Agenției Europene a Medicamentului vor continua, într-o nouă etapă, evaluarea vaccinului rusesc Sputnik V.

Rusia a solicitat aprobarea OMS pentru punerea pe piață, de urgenţă, a vaccinului produs de Institutul de Cercetare Gamaleya din Moscova, arată Reuters.

vaccin-rusesc

Până în prezent, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a certificat siguranța și eficacitatea serurilor produse de Pfizer, AstraZeneca şi Johnson & Johnson, lucru de natură a ghida autoritățile de reglementare din diversele țări.

Până la începutul lui iunie, experți ai OMS și ai Agenției Europene a Medicamentului (EMA) vor inspecta bunele practici de producție ale vaccinului rusesc. Reprezentanții OMS spun că primesc în continuare, de la producător, date din studiile clinice în care se folosește Sputnik.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe