Newsflash
Internaționale

OMS: Testele PCR, valabile pentru depistarea variantei Omicron

de Dorina Novac - nov. 29 2021
OMS: Testele PCR, valabile pentru depistarea variantei Omicron

Testele PCR sunt în continuare eficiente în detectarea noii variante a coronavirusului, Omicron, a anunțat, duminică, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

În ceea ce privește celelalte tipuri de teste, în special testele antigen rapide, sunt în desfăşurare investigaţii pentru a determina dacă varianta Omicron are vreun impact asupra acestora.

varianta Omicron

Datele preliminare sugerează că varianta Omicron prezintă „un risc sporit de reinfectare” comparativ cu celelalte variante, inclusiv Delta, varianta de coronavirus dominantă în prezent şi cunoscută ca fiind foarte contagioasă, scrie Agerpres.

Semnalată acestei organizaţii de către Africa de Sud pe 24 noiembrie, noua variantă a fost clasată de OMS drept una de îngrijorare şi numeroase ţări au suspendat legăturile aeriene cu ţările Africii australe, în urma indiciilor că în această zonă varianta Omicron s-a răspândit semnificativ.

Citește și: Tot ce trebuie să știți despre varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2

Aceste ţări africane protestează vehement faţă de restricţiile de călătorie ce le vizează, iar OMS s-a declarat duminică alături de ele, cerând menţinerea frontierelor deschise şi adoptarea unei abordări ştiinţifice bazate pe evaluarea riscurilor.

„Numărul persoanelor testate pozitiv a crescut în regiunile Africii de Sud afectate de această variantă, dar studii epidemiologice sunt în desfăşurare pentru a înţelege dacă aceasta este efectul Omicron sau al altor factori”, susţine OMS.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe