Newsflash
Internaționale

OMS: tulpinile de virus gripal care fac ravagii în Europa

de Florentina Ionescu - ian. 10 2020
OMS: tulpinile de virus gripal care fac ravagii în Europa

Potrivit celor mai recente date globale referitoare la virusul gripal, publicate de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), în mare parte a Americii de Nord, Europa și Asia centrală a crescut numărul cazurilor de gripă.

Potrivit datelor OMS citate de Center for Infectious Disease Research and Policy (CIDRAP), în cea mai mare parte a Europei, virusul gripal A este tulpina dominantă. Astfel, tulpina de tip A H3N2 este predominantă în Irlanda și în Regatul Unit al Marii Britanii, pe când Finlanda și Islanda raportează atât cazuri cu tulpini de tip A H1N1 și H3N2. Anglia a raportat niveluri medii în ceea ce privește spitalizările datorate gripei. 

Citește și: Peste 100 de cazuri de gripă, confirmate de la începutul sezonului

 

gripa raport oms febra

În Europa, se arată în cel mai recent update al OMS, activitatea gripei continuă să crească de-a lungul regiunii și s-au raportat nivele moderate în unele țări din nordul continentului.

Activitatea virusului gripal la nivel respirator a înregistrat o creștere în Anglia și s-au raportat multe cazuri și în Irlanda. În Europa de Est și de Sud-Vest, identificarea cazurilor de gripă a crescut.


Notă autor:

Sursa foto: pixabay.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe