Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

OMS: varianta Lambda nu produce momentan îngrijorare

Viața Medicală
L. Budin joi, 5 august 2021, ora 16:24

Deocamdată, nu sunt motive pentru ca varianta Lambda a coronavirusului SARS-CoV-2, identificată iniţial în Peru, să fie considerată una care să suscite îngrijorare, consideră reprezentanții OMS.

Organizația Mondială a Sănătății spune că varianta Lambda e mai puțin transmisibilă și că, deocamdată, nu suscită îngrijorare, informează agenția EFE, preluată de Agerpres.

coronavirus-india

A fost detectată în 40 de ţări, dar nu există indicii că ea ar putea deveni dominantă, cum este, în prezent, varianta Delta. Varianta Gama, detectată prima dată în Brazilia, are o prevalenţă superioară variantei Lambda.

Important (în cazul unei variante) este să vedem cum circulă şi dacă transmiterea se extinde. Ceea ce observăm în cazul variantei Lambda este că nu pare să se răspândească masiv când este semnalată într-o ţară, inclusiv în Peru, unde a fost detectată prima dată”, explică şefa celulei tehnice anti-COVID-19 a OMS, Maria Von Kerkohve.

Cât despre mutaţii, experta OMS a spus că acestea sunt numeroase în cazul variantei Lambda, adăugând că orice schimbare suferită de coronavirusul SARS-CoV-2 este îngrijorătoare, întrucât astfel poate fi ameninţată capacitatea vaccinurilor de a combate acest virus.

Responsabila pentru imunizare a OMS, Kate O'Brien, a asigurat că vaccinurile anti-COVID-19 autorizate până în prezent continuă să fie eficace împotriva tuturor variantelor descoperite, mai ales în combaterea cazurilor grave de îmbolnăvire şi a spitalizărilor.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.