Newsflash
Internaționale

OMS vrea studii inovatoare pentru dezvoltarea de noi tratamente anti TB

de Florentina Ionescu - iul. 21 2021
OMS vrea studii inovatoare pentru dezvoltarea de noi tratamente anti TB

Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății au făcut ieri o declarație oficialădespre proiectarea unor studii clinice noi, pentru dezvoltarea de tratamente împotriva tuberculozei.

OMS a publicat recent o declarație de luare de poziție cu privire la studiile clinice cu design inovator pentru dezvoltarea de noi tratamente care să lupte împotriva tuberculozei.

Documentul de 14 pagini, care poate fi accesat la acest link, are scopul de a oferi sprijin dezvoltării de noi regimuri de tratament anti TB, prin sublinierea unor caracteristici-cheie ale studiilor clinice, pentru a ajuta astfel la progresul în domeniul descoperirii noilor terapii. 

studii clinice oms declaratie tuberculoza
Fotografie creată de RF._.studio, de la Pexels

Acest document are drept țintă actorii importanți din domeniul dezvoltării medicamentelor anti-TB, printre care entitățile din industria farmaceutică, cercetătorii și oamenii implicați în studii clinice care vizează tuberculoza, oameni de știință din etapele preclinice.

De asemenea, documentul pune accentul pe implicarea cu programele naționale dedicate TB și pe implicarea comunităților afectate, pentru a facilita traducerea dovezilor în politici naționale și globale dedicate tratamentului și îngrijirii persoanelor cu tuberculoză, se arată într-un comunicat de presă al OMS.

Inovațiile în domeniul dezvoltării medicamentelor împotriva TB și designului studiilor clinice vor accelera, speră OMS, dezvoltarea și evaluarea, dar vor facilita și aprobarea noilor regimuri medicamentoase pentru a trata toate formele de TB și vor duce la o expansiune binevenită a procesului prin care sunt produse medicamente împotriva tuberculozei.

„Descoperirea, dezvoltarea și asimilarea de noi unelte, intervenții și strategii sunt esențiale pentru a reduce substanțial incidența TB și pentru a atinge obiectivele globale de a pune capăt tuberculozei”, a declarat dr. Tereza Kasaeva, directorul Programului Global al OMS dedicat Tuberculozei.

Ea a adăugat:

„Acest lucru include regimuri mai scurte, mai sigure și mai eficiente pentru tratarea tuberculozei sensibile la anumite medicamente și tratarea tuberculozei rezistente la medicamente, care pot fi folosite în toate populațiile de pacienți, inclusiv la copii, la femeile gravide, la persoanele depistate cu HIV și la alte populații aflate la risc”.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe