Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Oncologia, subiect „dominantˮ în studiile clinice

Viața Medicală
Dr. Alina SIMACHE vineri, 6 martie 2020

Aproape 32% dintre studiile clinice care vor fi inițiate în 2020 își vor concentra atenția asupra domeniului oncologic.

Domeniul oncologic va reprezenta principalul subiect de interes al activității studiilor clinice în acest an, conform estimărilor furnizate de GlobalData Pharma Intelligence Center. Potrivit datelor, aproape 32% dintre studiile clinice care vor fi inițiate în 2020 își vor concentra atenția asupra domeniului oncologic. „Numeroase studii clinice incipiente din acest domeniu au fost realizate în urma cererii semnificative de abordări terapeutice inovatoareˮ, a declarat Mohamed Abukar, în calitate de analist în cadrul companiei.

Oncologia studii clinice - foto 2

Studiile oncologice care vor fi inițiate sunt în special de fază I sau II, iar circa 62% dintre acestea sunt sponsorizate de industria farmaceutică. Majoritatea indicațiilor pentru studiile clinice care vor fi inițiate în acest an se regăsesc tot în domeniul oncologic (70%), tumorile solide reprezentând principalul subiect de interes (3,31%) în cadrul studiilor sponsorizate de industria farmaceutică, iar ameliorarea durerii (3,5%) fiind abordată în special de cele din afara acestei industrii.

Etichete: studii clinice Oncologie

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.