Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Pacienții din 31 de țări, inclusiv România, se vor putea trata din nou în Turcia

Viața Medicală
Dorina Novac marţi, 19 mai 2020, ora 15:40

Turcia a început să relaxeze restricțiile și intenționează să reia serviciile medicale pentru pacienții străini din 31 de țări începând de miercuri, 20 mai.

Ministerul turc al Sănătăţii a anunțat, într-o scrisoare oficială, care sunt condițiile referitoare la modalitatea de intrare în ţară, tratare şi externare a pacienţilor și însoțitorilor acestora.

tratai in turcia
Sursă imagine: Pixabay

 

Astfel, guvernul turc a realizat o listă cu 31 de state ce pot trimite oameni pentru tratament, printre care se numără Marea Britanie, Germania, Irak, Libia, Serbia, Bulgaria, Albania, Rusia, România şi Republica Moldova.

Conform condițiilor impuse, pacienții vor fi însoțiți de maximum două persoane și vor putea fi cazaţi doar în spitalele desemnate. Astfel, un etaj sau un coridor al instituției medicale va fi alocat doar pentru pacienții veniți din străinătate, scrie dailysabah.com.

La intrarea în Turcia aceștia vor efectua testele de COVID-19, contra cost. De asemenea, testele pot fi făcute și acasă, în țara de origine, cu 48 de ore înainte de călătorie. Dacă rezultatele sunt negative, pacienții sunt duși direct la spitalele unde au programarea. 

Potrivit sursei citate, înainte de a pleca în Turcia, aceștia trebuie să se înregistreze şi să primească aprobare de la agenţia pentru turism medical din cadrul Ministerului Sănătăţii din Turcia – Serviciile medicale internaţionale MedicaTrust (USHAŞ).

În ultimii ani, Turcia a devenit una dintre cele mai importante destinații pentru turismul medical, atrăgând aproape un milion de vizitatori străini în scopuri medicale.

Etichete: turism medical pacienti Turcia servicii medicale

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.