Newsflash
Internaționale

Papa Francisc apare într-un filmuleț care încurajează vaccinarea anti COVID

de Florentina Ionescu - aug. 18 2021
Papa Francisc apare într-un filmuleț care încurajează vaccinarea anti COVID

Vocea suveranului pontif se alătură unei campanii menite să înlăture scepticismul cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19.

Papa Francisc a făcut un anunț public recent, insistând pe ideea că vaccinurile sunt sigure, eficiente și că reprezintă „un act de iubire”, scrie The Associated Press

papa francisc

Mesajul video care a fost lansat astăzi se adresează unei audiențe globale, dar este îndreptat îndeosebi către populația Americilor. În video sunt prezenți șase cardinali și arhiepiscopi din America de Nord, Centrală și de Sud.

Filmulețul de mai jos a fost produs de Vatican și de Ad Council, care a produs o serie de reclame provaccinare în încercarea de a convinge tot mai multe persoane să se vaccineze împotriva COVID-19.

În comentariul său, Papa Francisc a declarat:

„A fi vaccinat cu vaccinurile autorizate de autoritățile competente este un act de iubire. Iar această contribuție ce ne asigură că majoritatea oamenilor sunt vaccinați este un act de iubire”.

Suveranul pontif a adăugat:

„Vaccinarea este un mod simplu, dar profund de a încuraja bunătatea și de a arăta că ne pasă de ceilalți, în special de persoanele cele mai vulnerabile”.

În plus, Papa Francisc a pus accentul la începutul pandemiei pe faptul că este nevoie să se asigure accesul în mod egal la vaccinul anti COVID-19, în special accesul persoanelor sărace. În fața scepticismului în legătură cu vaccinurile, Vaticanul a depus un efort uriaș pentru a depăși nehotărârea și de a încuraja vaccinarea la scară largă.

Vaticanul a declarat, potrivit sursei citate, că este acceptabil din punct de vedere moral ca persoanele catolice să primească vaccinurile anti-COVID-19, inclusiv acele vaccinuri bazate pe cercetări care folosesc celule derivate din feții avortați.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe