Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Papa Francisc apare într-un filmuleț care încurajează vaccinarea anti COVID

Viața Medicală
Florentina Ionescu miercuri, 18 august 2021, ora 10:57

Vocea suveranului pontif se alătură unei campanii menite să înlăture scepticismul cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19.

Papa Francisc a făcut un anunț public recent, insistând pe ideea că vaccinurile sunt sigure, eficiente și că reprezintă „un act de iubire”, scrie The Associated Press

papa francisc

Mesajul video care a fost lansat astăzi se adresează unei audiențe globale, dar este îndreptat îndeosebi către populația Americilor. În video sunt prezenți șase cardinali și arhiepiscopi din America de Nord, Centrală și de Sud.

Filmulețul de mai jos a fost produs de Vatican și de Ad Council, care a produs o serie de reclame provaccinare în încercarea de a convinge tot mai multe persoane să se vaccineze împotriva COVID-19.

În comentariul său, Papa Francisc a declarat:

„A fi vaccinat cu vaccinurile autorizate de autoritățile competente este un act de iubire. Iar această contribuție ce ne asigură că majoritatea oamenilor sunt vaccinați este un act de iubire”.

Suveranul pontif a adăugat:

„Vaccinarea este un mod simplu, dar profund de a încuraja bunătatea și de a arăta că ne pasă de ceilalți, în special de persoanele cele mai vulnerabile”.

În plus, Papa Francisc a pus accentul la începutul pandemiei pe faptul că este nevoie să se asigure accesul în mod egal la vaccinul anti COVID-19, în special accesul persoanelor sărace. În fața scepticismului în legătură cu vaccinurile, Vaticanul a depus un efort uriaș pentru a depăși nehotărârea și de a încuraja vaccinarea la scară largă.

Vaticanul a declarat, potrivit sursei citate, că este acceptabil din punct de vedere moral ca persoanele catolice să primească vaccinurile anti-COVID-19, inclusiv acele vaccinuri bazate pe cercetări care folosesc celule derivate din feții avortați.

Etichete: Papa Francisc vaccinuri coronavirus vaccin covid vaccin covid-19 vaccinare covid-19 vatican

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.