Newsflash
Internaționale

Părinţii unei adolescente britanice obeze, condamnaţi pentru neglijență gravă

de L. Budin - mar. 2 2023
Părinţii unei adolescente britanice obeze, condamnaţi pentru neglijență gravă

Părinţii unei adolescente britanice, care a murit la vârsta de 16 ani în condiţii sordide, au fost condamnaţi la pedepse de peste 6 ani de închisoare pentru omor involuntar prin neglijenţă gravă.

Kaylea Titford a decedat în octombrie 2020. A fost găsită în condiţii descrise de tribunal ca fiind „nedemne”, în haine şi cearşafuri murdare, în casa familiei din Newton, Ţara Galilor, informează AFP și Agerpres.

ambulanta-marea-britanie

Adolescenta cântărea la vremea aceea 146 kg.

Kaylea a murit în urma unei inflamaţii şi a unei infecţii cauzate de ulceraţiile provocate de obezitatea şi de imobilitatea sa.

Mama sa, Sarah Lloyd-Jones, în vârstă de 40 de ani, a fost condamnată de un tribunal din Swansea la 6 ani de detenţie, iar tatăl său, Alun Titford, 45 de ani, a primit o pedeapsă de 7 ani şi jumătate de închisoare.

Acuzaţii au provocat moartea fiicei lor „printr-o neglijenţă şocantă şi prelungită în timpul izolării” din pandemie, a rezumat judecătorul.

Este un caz oribil care a dus la moartea unui copil complet dependent, vulnerabil, imobilizat la pat, handicapat”, a adăugat judecătorul.

Cu câteva ore înainte de moartea fetei, tatăl ei a auzit-o strigând, dar, în loc de răspuns, i-a trimis două mesaje prin telefon pentru a-i cere să înceteze, a povestit judecătorul.

Ulceraţiile de pe corpul lui Kaylea (...) sunt cele mai grave pe care expertul le-a văzut vreodată”, a mai spus magistratul.

Mama fetei s-a recunoscut vinovată, spre deosebire de tată, care a negat faptele. În instanță, el a explicat că nu s-a ocupat de fată pentru că a fost „leneș”.

Kaylea trăia imobilizată în cearşafuri murdare, camera ei era aglomerată, plină cu sticle cu urină.

Adolescenta, care era şcolarizată înaintea de pandemie la un liceu din Newton, era descrisă de personalul acestuia ca fiind „amuzantă şi vorbăreaţă”, însă nu a revenit la şcoală după ridicarea restricţiilor.

Potrivit acuzării, Kaylea nu s-a mai dat jos din pat în timpul pandemiei, iar scaunul său cu rotile a devenit prea mic.

Tatăl ei a afirmat că mama, Sarah Lloyd-Jones, care era asistentă socială, avea responsabilitatea de a se ocupa de fiica lor.

Cadre medicale cercetate pentru că ar fi montat stimulatoare cardiace de la pacienți decedaţi

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe