Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Patologia cardiacă, tot mai ușor de diagnosticat în era digitală

Viața Medicală
Dr. Mădălina Badea vineri, 7 februarie 2020

Primele două protocoale de detecție a fibrilației atriale și a suflurilor cardiace cu ajutorul stetoscopului digital au fost aprobate de Administrația pentru Controlul Alimentelor și Medicamentelor (FDA) din SUA.

coronarografieAcestea vin în completarea algoritmului de diagnostic al insuficienței cardiace aprobat de FDA în decembrie 2019, transformând acest stetoscop într-un instrument important pentru identificarea bolilor cardiovasculare.

Capacitatea de detecție a suflurilor cardiace este mult mai mare decât a stetoscopului tradițional, iar depistarea fibrilației atriale se apropie de 100% prin analiza derivației unice ECG incluse în structura acestuia.

De asemenea, instrumentul oferă informații despre frecvența cardiacă și despre durata complexului QRS, care pot fi indicii importante în descoperirea altor patologii asociate.

Etichete: insuficienta cardiaca protocol fibrilatie atriala suflu cardiac frecventa cardiaca

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.