Newsflash
Internaționale

Pentru prima în 4 luni, Marea Britanie a avut peste 10.000 de cazuri noi de COVID-19

de Florentina Ionescu - iun. 18 2021
Pentru prima în 4 luni, Marea Britanie a avut peste 10.000 de cazuri noi de COVID-19

Boris Johnson, premierul Marii Britanii, ar urma să confirme luni dacă următoarele măsuri de relaxare în ceea ce privește restricțiile impuse de pandemie în Anglia vor fi amânate, drept rezultat al răspândirii variantei Delta a virusului SARS-CoV-2.

Cele mai recente cifre referitoare la infecțiile cu coronavirus au arătat joi că numărul de cazuri noi care au fost confirmate în această țară a depășit pragul de 10.000, pentru prima dată în aproape 4 luni, drept rezultat al răspândirii unei variante mult mai contagioase a virusului – varianta Delta (cea identificată prima dată în India), scrie The Associated Press

cazuri noi de covid in crestere in UK
Fotografie creată de Anna Shvets, de la Pexels

Cifrele date publicității de guvernul britanic au arătat că au fost raportate 11.007 cazuri. Acesta este cel mai mare număr de cazuri zilnice din 9 februarie încoace, dată la care 12.027 de cazuri noi au fost înregistrate.

Unul dintre experții din guvernul britanic, în domeniul medical, profesorul Chris Whitty, a declarat că vârful actualului val al pandemiei este „încă incert”, dar că acesta „se va traduce în mod clar în mai multe spitalizări și, in păcate, se va traduce în mai mai multe decese”.

Sursa citată mai scrie că numărul zilnic de cazuri a crescut abrut în ultimele câteva săptămâni în Marea Britanie, după ce a fluctuat în jurul pragului de 2.000 de cazuri. Varianta Delta, care a fost identificată inițial în India și care este considerată de oamenii de știință a fi mult mai contagioasă (între 40% și 80% mai contagioasă) decât tulpina dominantă anterioară, este responsabilă de aproape 95% dintre toate cazurile noi de COVID-19 din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

Majoritatea cazurilor nou confirmate sunt înregistrate în grupele de vârste mai mici, adică persoane care nu au fost încă vaccinate împotriva COVID-19.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe