Newsflash
Internaționale

Pericolul din alimentele destinate sugarilor

de Dr. Alina SIMACHE - feb. 12 2021
Pericolul din alimentele  destinate sugarilor

Un raport recent arată că anumite produse destinate sugarilor și copiilor de vârstă mică conțin niveluri periculos de înalte de metale grele toxice.

Foto 2Experţi guvernamentali americani au examinat produsele fabricate de
Nurture Inc, Hain Celestial Group Inc, Beech-Nut Nutrition și Gerber, parte a Nestle, observând cu „îngrijorare” că Walmart Inc, Campbell Soup Co și Sprout Organic Foods refuză colaborarea cu investigatorii.

Potrivit raportului, standardele interne ale companiilor „permit niveluri periculos de înalte de metale grele toxice, iar documentele au relevat faptul că producătorii au vândut frecvent alimente care
depășeau acele niveluri”.

În urma publicării raportului, autorităţile de reglementare din domeniu au fost nevoite să stabilească un nivel maxim de metale grele toxice permis în cadrul alimentelor destinate sugarilor și copiilor de vârstă mică.

De asemenea, producătorii vor fi obligaţi să testeze produsele finale pentru evaluarea conţinutului de metale grele, nu doar ingredientele. Producătorii susţin că încearcă să reducă nivelurile de metale
grele conţinute în mod natural în produsele alimentare.

Răspunsul FDA, întârziat

Un reprezentant al FDA a declarat că raportul se află în curs de evaluare, precizând că elemente toxice sunt prezente în mediu și pot pătrunde în alimente prin sol, apă și aer.

„Deoarece acestea nu pot fi complet înlăturate, ţelul nostru este de a reduce expunerea la elementele toxice din alimente până la nivelul minim fezabil”, potrivit FDA.

Totuși, raportul susţine că răspunsul FDA este întârziat: „Până în această zi, alimentele destinate sugarilor și copiilor de vârstă mică ce conţin metale grele toxice nu specifică acest lucru pe etichetă și nu există niciun avertisment pentru părinţi. Producătorii pot testa numai ingredientele sau, în marea majoritate din cazuri, pot să nu efectueze niciun test”.

 


Notă autor:

https://www.reuters.com/article/us-usa-congress-babyfood-idUSKBN2A420C

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe