Newsflash
Internaționale

Perioada de incubație a noului coronavirus ar putea fi mai mare de 14 zile

de Florentina Ionescu - feb. 24 2020
Perioada de incubație a noului coronavirus ar putea fi mai mare de 14 zile

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), perioada de incubație estimată în cazul coronavirusului nou descoperit (care provoacă boala denumită de oamenii de știință COVID-19) ar putea fi de până la 14 zile. Studii recente, însă, indică faptul că perioada aceasta ar putea fi mult mai mare.

Potrivit unui articol din Washington Post, noile cercetări sugerează că perioada de incubație pentru noul coronavirus ar putea fi mult mai mare de 14 zile, cât se credea până acum. Există unii factori ce indică faptul că perioada de incubație pentru coronavirusul din China ar putea fi mai lungă de 14 zile, spun cercetătorii. 

perioada incubatie coronavirus

Potențialul pentru această perioadă de incubație mai lungă a fost asociat cu un pacient din China, din provincia Hubei, întrucât în cazul acestuia virusul a fost prima oară detectat în decembrie. Un bărbat în vârstă de 70 de ani, scrie Washington Post, a fost infectat cu noul coronavirus, dar nu a prezentat simptome decât după 27 de zile, după cum a raportat guvernul local.

Autoritățile au descoperit vineri că acest bărbat de 70 de ani din zona Hubei a fost confirmat ca fiind infectat cu noul coronavirus după 27 de zile petrecute în izolare, pe când un alt bărbat din provincia Jiangxi a fost testat pozitiv după 14 zile de carantină și cinci zile de izolare la domiciliu. Jurnaliștii americani mai scriu că în urmă cu câteva zile, autoritățile au raportat că un bărbat din Hubei a fost testat pozitiv pentru infecția cu coronavirus după ceea ce pare a fi o perioadă de incubație de 38 de zile fără simptome.

Ce spun experții CDC și ce indică studiile

Potrivit Centers for Disease Control and Prevention (CDC), se crede că perioada de incubație a noului coronavirus este de două până la 14 zile. Dar un studiu efectuat pe șase membri ai unei familii infectate cu acest virus, publicat vineri în Journal of the American Medical Association (JAMA), a scos la iveală faptul că perioada de incubație în cazul unui pacient a avut 19 zile, scriu jurnaliștii de la businessinsider.com.

Zhong Nanshan, cel care a descoperit virusul care cauzează SARS, a publicat la jumătatea acestei luni o cercetare care sugerează că perioada de incubație a coronavirusului ar putea fi de 24 de zile, dar din păcate studiul nu a fost încă peer-reviewed (articolul nu a fost încă evaluat).

Incertitudinile legate de perioada de incubație „sunt relevante îndeosebi atunci când ne gândim la cât de lungă trebuie să fie perioada în care monitorizăm oamenii de fapt, pentru a ne asigura că nu sunt infectați”, a declarat Lauren Ancel Meyers, profesor de biologie integrativă la University of Texas din Austin, pentru Business Insider.

Mai jos sunt cele mai recente cifre referitoare la cazurile raportate de coronavirus în lume: 


Notă autor:

Sursa foto: rawpixel.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe