Newsflash
Internaționale

Perioada de incubație pentru COVID-19, revizuită la 7,7 zile

de Florentina Ionescu - aug. 17 2020
Perioada de incubație pentru COVID-19, revizuită la 7,7 zile

Oamenii de știință au revizuit perioada de incubație pentru virusul SARS-CoV-2, cel care cauzează COVID-19.

Potrivit medicalnewstoday.com, perioada medie de incubație pentru COVID-19 ar putea fi mai lungă de o săptămână, conform noilor informații adunate de la peste 1.000 de persoane care au contractat noul coronavirus în regiunea Wuhan, China.

perioada de incubatie covid-19

Pentru COVID-19, estimările actuale ale perioadei de incubație se situează undeva între 4-5 zile. Cu toate acestea, există unele incertitudini legate de aceste estimări, mai ales că boala este atât de nouă și există doar un număr limitat de studii care au încercat până acum să stabilească perioada de incubație.

V-ar putea interesa și un interviu cu Dr. Emilian Popovici: „Sper să nu ajungem la 2.000 de cazuri noi pe zi”

Sursa citată precizează că National Institutes of Health (NIH) a condus recent un studiu, care le-a permis cercetătorilor să formuleze o nouă estimare, mai lungă, pentru perioada de incubație a COVID-19. Folosind un set de date de la persoanele care s-au infectat cu noul virus în Wuhan, China, oamenii de știință au descoperit că perioada mediană de incubație a bolii a fost de 7,76 zile. Studiul a fost prezentat în revista „Science Advances” și se bazează pe cel mai mare număr de pacienți de până în prezent.

Acum cercetătorii au estimat perioada de incubație folosind o abordare matematică, ce are multe beneficii. Ei au descoperit așadar că perioada mediană de incubație (valoarea de mijloc) a fost de 7,76 zile, pe când media statistică a perioadei de incubație a fost de 8,29 zile. Chiar și așa, la unii pacienți perioada de incubație a fost mult mai lungă.

Sursa citată amintește că pentru 10% dintre persoane, perioada de incubație a fost mai mare de două săptămâni (14,28 zile), iar în cazul a 1% dintre cazuri, perioada estimată de incubație a fost de peste 20 de zile.

Cea mai tânără persoană care a fost inclusă în acest studiu a fost un bebeluș de 6 luni, iar cea mai în vârstă persoană a avut 86 de ani. Autorii studiului nu au găsit nicio dovadă că perioada de incubație pentru COVID-19 ar depinde de vârstă.


Notă autor:

Sursa foto: www.rawpixel.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe